Gelinim Mutfakta kıyır kıyır ayvalı turta tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta kıyır kıyır ayvalı turta tarifi ve malzemeleri
Kanal D ekranlarının sevilerek seyredilen yarışmalarından biri olmayı sürdüren Gelinim Mutfakta'da hafta finali heyecanı yaşanıyor. Gelinler yapacakları tatlı sonrasında kayınvalideler ve Nursel Ergin'in karşısına çıkacak. Hazırlanacak lezzet ise kıyır kıyır ayvalı turta oldu. Ev hanımları da araştırmalarda bulunuyor. Gelinim Mutfakta kıyır kıyır ayvalı turta tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

Gelinlerin ve katyınvalidelerin amansız mücadelesine sahne olan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir bölüm daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti ekranlara getiren programın bugünkü tercihi de belli oldu. Altın rekabeti içerisine girecek gelinlerin hazırlayacağı tat Nursel Ergin tarafından açıklandı ve kıyır kıyır ayvalı turta yapılacak. Ev hanımları da araştırmalarda bulunarak sofralarına taşımak ve öğrenmek istiyor. Gelinim Mutfakta kıyır kıyır ayvalı turta böreği tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 

Kıyır kıyır ayvalı turta malzemeleri

Hamur;

  • 300 gram un (3 su bardağı)
  • 1 adet yumurta
  • 100 gram tereyağ
  • 100 gram toz şeker (1 çay bardağı)


İç harcı;

  • 3 adet büyük boy ayva
  • 100 gram toz şeker (1 çay bardağı


Üzeri ;

  • Pudra şekeri

  • 10 gram şekerli vanilin (2 paket)

  • 10 gram kabartma tozu (1 paket)


ayalı turta

Kıyır kıyır ayvalı turta tarifi

  1. Öncelikle ayvalar kabuğundan soyularak rendelenir ve tavaya alınır.
  2. Üzerine toz şeker ilave edilerek ocağa alınır ve arada karıştırılarak orta ateşte pişirilir.
  3. O sırada hamur yapımına geçilir.
  4. Temiz ve derin bir kap içerisine yumurta ve tereyağ ilave edilir, el ile karıştırılır.
  5. Karıştırdıktan sonra karışımın içerisine toz şeker ilave edilerek karıştırmaya devam edilir.
  6. Hemen ardından sırası ile vanilya tozu, un ve kabartma tozu ilave edilir, yoğurulur.
  7. Dakikalar sonunda ele yapışmayan homojen bir hamur elde ettikten sonra hamur parçalara ayrılır.
  8. Hamurun 3/4’ü taban için, kalan kısmı da üzeri için kullanılır. Hamurun küçük parçası buzluğa kaldırılır ve birkaç dakika sonrasında rendelenmesi için hazır kıvama gelmiş olacaktır.
  9. Büyük parça olan hamur alınarak kullanılacak tepside el ile açılır.
  10. Kaba göre şekil verilen hamurun üzerine pişen ayva karışımı ilave edilir.
  11. Heryerine gelecek şekilde yaydırılır.
  12. Sonrasında üst hamuru rendelenir ve turtanın üzeri kapatılır.
  13. Önceden ısıtılmış 185 derece süresince alt-üst ayarda, üzeri kızarana kadar pişirilir.
  14. Dakikalar sonunda pişen ayvalı turta fırından çıkarılır ve soğumaya bırakılır.
  15. Sonrasında üzerine pudra şekeri serpilir ve dilimlenerek servis edilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.