Gelinim Mutfakta Köfteli Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri 23 Kasım

Gelinim Mutfakta Köfteli Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri 23 Kasım
Kanal D ekranlarının sevilerek seyredilen yarışmalarından Gelinim Mutfakta'da yeni haftanın dördüncü günü başlıyor. Günün yemeği köfteli avcı kebabı olarak açıklandı. Gelinim Mutfakta köfteli avcı kebabı tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

Nursel Ergin'in sunumuyla izleyenlerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta, hafta finali öncesindeki son günde Kanal D ekranlarındaki yerini alıyor. Dört takımda bulunan gelinlerin mücadelesinde bugün hazırlanacak yemek belli oldu. Buna göre köfteli avcı kebabı yapaılacak. İzleyiciler de ekranlardaki lezzeti sofralarına taşımak amacıyla araştırmalarda bulunuyor. Gelinim Mutfakta köfteli avcı kebabı tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

Gelinim Mutfakta köfteli avcı kebabı malzemeleri

Köftesi için Malzemeler
500 gr. kıyma
¾ su bardağı galeta unu
1 adet soğan – rende
1 yumurta
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı kimyon

Sebzeler için Malzemeler
2 – 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 adet patates
1 adet havuç
10 – 15 adet arpacık soğan
2 – 3 adet sivri biber
1 adet küçük boy patlıcan
10 adet mantar
½ su bardağı donuk bezelye
Tuz
Karabiber

Sosu için Malzemeler
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates
2 adet köz kırmızı biber
1 su bardağı su

Gelinim Mutfakta köfteli avcı kebabı tarifi ve yapılışı

Sebzeler için;
Tavanızı ocağa alın ve ayçiçek yağı ilave edip ısıtın.
İri küp doğranmış patates, havuç, arpacık soğan, iri doğranmış biber, iri küp doğranmış patlıcan, tuz ve karabiberi ilave edip sotelemeye başlayın.
Sebzeler hafif su salmaya başlayınca küp doğranmış mantar ve bezelyeyi ilave edip sotelemeye devam edin.
Sotelenen sebzeleri kenara alın.

Köftesi için;
Bir karıştırma kabında kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan, yumurta, yenibahar, kimyon, tuz ve karabiberi yoğurun.
Yoğurduğunuz köfte harcından top olacak şekilde köfteler hazırlayın.
Hazır olan köfteleri sebzeleri sotelediğiniz tavaya alın ve pişirin.

Sosu için;
Bir sos tenceresinin içerisine ayçiçek yağını ısıtın.
Üzerine domates salçasını ilave edin ve kavurun.
Küçük küp doğranmış suyuyla birlikte domatesi ilave edin ve karıştırın.
İri doğranmış köz kırmızı biber ve suyu ilave edip kaynamaya bırakın.

Birleştirmek için;
Dikdörtgen cam fırın kabının içerisine sebzeleri ekleyip yayın.
Üzerine hazırladığınız sosu ilave edip karıştırın.
Renk alan köfteleri ilave edin ve her şeyi harmanlayın.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika pişirin.

Kaynak: Arda'nın Mutfağı

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.