Gelinim Mutfakta krema mantarlı tavuk güveç tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta krema mantarlı tavuk güveç tarifi ve malzemeleri
Nursel Ergin'in sunumuyla izleyenlerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta'da yeni bir hafta daha başlıyor. Birbirinden iddialı yarışmacıların performanslarıyla çeyrek altın mücadelesi verdiği programda hazırlanacak yemek de belli oldu. Buna göre krema mantarlı tavuk güveç ile birincilik için yarışacak. Ardından da puanlamalar gerçekleştirilecek. Gelinim Mutfakta krema mantarlı tavuk güveç tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

Gelinlerin ve katyınvalidelerin amansız mücadelesine sahne olan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir bölüm daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti ekranlara getiren programın bugünkü tercihi de belli oldu. Altın rekabeti içerisine girecek gelinlerin hazırlayacağı tat Nursel Ergin tarafından açıklandı ve krema mantarlı tavuk güveç yapılacak. Ev hanımları da araştırmalarda bulunarak sofralarına taşımak ve öğrenmek istiyor. Gelinim Mutfakta krema mantarlı tavuk güveç tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 

Krema mantarlı tavuk güveç malzemeleri

750 gr. kuşabaşı doğranmış tavuk eti
400 gr. mantar
1 tane domates
1 tane kırmızı kapya biber
1 çorba kaşığı salça
1 tane soğan
3-4 diş sarımsak
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Üzerine;
1 kutu (200 ml.) sıvı krema
Rendelenmiş kaşar peyniri

Gelinim Mutfakta krema mantarlı tavuk güveç tarifi ve malzemeleri


 

Krema mantarlı tavuk güveç tarifi

Soğanımızı soyup, doğruyoruz. Sarımsaklarımızı da soyup, doğruyoruz. Domatesin kabuğunu soyup, doğruyoruz. Biberlerimizin tohum kısımlarını alıp, doğruyoruz. Mantarlarlarımızı iyice yıkıyoruz. Küçük küçük doğrayıp, tencereye alıyoruz. Su ekleyip, haşlıyoruz.

Tavaya biraz sıvı yağ alıyoruz. Soğan, sarımsak ve biberleri ilave edip, karıştırarak kavuruyoruz.

Tavuklarımızı başka bir tavaya alıp, onları da kavuruyoruz.

Mantarlar haşlanınca suyunu süzüyoruz ve kavrulan tavuğun yanına ekliyoruz. 1-2 dakika kavurup, bu sefer hepsini soğanların yanına ekliyoruz.

Salçayı katıyoruz. Salça kavrulunca tuz ve karabiberini ayarlıyoruz. En son domatesleri ekliyoruz. Domatesler yumuşayana kadar pişirip, altını kapatıyoruz.

Ardından güveçlerimize paylaştırıyoruz. Kutu kremayı üzerilerine paylaştırıyoruz. Tepsiye dizip, güveçlerin yarısına gelecek kadar su koyuyoruz.

Fırını 180 derecede ısıtıp, içine atıyoruz. Kontrol ederek 20 dakika pişiriyoruz. Çıkarıp, üzerilerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz. Tekrardan fırına veriyoruz. Kaşar eriyip, kızarınca fırından alıyoruz.

Sıcak olarak servise sunuyoruz.

Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.