Gelinim Mutfakta krep lazanya tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta krep lazanya tarifi ve malzemeleri
Kanal D'nin ilgiyle seyredilen programı Gelinim Mutfakta'da 943. bölüm ekranlara geliyor. Beş gün boyunca devam eden maratonun ortasında dört gelinin hazırlayacağı lezzet krep lazanya olarak belirlendi. Ev hanımları da araştırmalarda bulunuyor. Gelinim Mutfakta krep lazanya ve malzemeleri haberimizde.

Gelinlerin ve katyınvalidelerin amansız mücadelesine sahne olan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir bölüm daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti ekranlara getiren programın bugünkü tercihi de belli oldu. Altın rekabeti içerisine girecek gelinlerin hazırlayacağı tat Nursel Ergin tarafından açıklandı ve Krep lazanya yapılacak. Ev hanımları da araştırmalarda bulunarak sofralarına taşımak ve öğrenmek istiyor. Gelinim Mutfakta Krep lazanya kanatları tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 

Krep lazanya malzemeleri

Krep için:
4 yumurta
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
tutam tuz
1 1/2 su bardağı çok amaçlı un
2 su bardağı süt ve su karışımı (ben genelde yarısını kullanırım)

Et sosu için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 havuç
1 kereviz sapı
2 diş sarımsak
500 gram kıyma ve dana eti
2 yemek kaşığı domates salçası
1 700ml kavanoz domates passata (püre domates)
1 su bardağı su
Tatmak için biber ve tuz

Servis için
2 1/2 su bardağı mozzarella rendelenmiş
1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

Krep lazanya


 

Krep lazanya tarifi

Krep hamuru için:
Krep hamurunu hazırlayarak başlayın. Büyük bir kapta yumurta, tereyağı ve tuzu birleştirin. Birleşene kadar çırpın ve unu ekleyin. Bu noktada, varsa daldırma blender kullanmak daha kolay olabilir. Sütü ve suyu ekleyip topak kalmayana kadar iyice karıştırın. Yarım saat dinlenmeye bırakın.

Et sosu için:
Bu arada et sosunu hazırlayın. Soğanı, havucu, kerevizi ve sarımsağı büyük parçalar halinde kesin ve mutfak robotunuzu kullanarak ince kıyılmış ancak püre haline gelmemiş olana kadar işleyin. Alternatif olarak, bir bıçakla ince doğrayın. Sos pürüzsüz olacak ve büyük sebze parçaları içermeyecek. Yağı büyük bir Hollanda fırında orta yüksek ateşte ısıtın ve sebze karışımını su buharlaşana kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin. Kıyılmış eti ekleyin ve büyük parçaları parçalamak için karıştırarak, pembeleşene kadar pişirin. Domates salçasını karıştırın. Domates püresini ekleyin ve şişeyi bir bardak su ile çalkalayın ve sosa ekleyin. Ara sıra karıştırarak 1 saat boyunca kısmen kapalı olarak pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Krepleri yapın:
Orta ateşte 11 inçlik yapışmaz tavayı önceden ısıtın. Bitkisel yağ veya eritilmiş tereyağı ile hafifçe yağlayın. Tava sıcakken 1 kepçe hamurla dolu tavayı tavaya alın. Tavayı tamamen kaplayacak şekilde hamuru çevirin. Ardından, fazla hamurun damlamasını sağlamak için hamur kasesini eğin.
Kenarları tavanın kenarından ayrılmaya başlayana ve krep ortada kabarmaya başlayana kadar yaklaşık 1 dakika pişirin. Krepleri tepsinin kenarlarından kaldırıp ters çevirin. 30 saniye daha pişirin. Bir tabağa koyun ve bir çay havluyla örtün. Tüm hamur bitene kadar devam edin.
Montajlama:
Lazanyayı birleştirmek için: Fırını 350°'ye ısıtın. 12 X 10 inçlik bir lazanya tavasının dibine 1 kepçe et sosu koyun. Sosun üzerine bir krep koyun ve 1 kepçe et sosuyla eşit şekilde kaplayın.
Mozzarella peyniri ve parmesan peyniri ile kaplayın. 7 krep, mozzarella peyniri ve parmesan ile tekrarlayın. Peynir köpürene kadar 30-40 dakika pişirin. Üst kısım kahverengileşmeye başlarsa, bitene kadar alüminyum folyo ile kaplayın.
notlar
 
Krepler için 10 x 12 inçlik bir lazanya tavasına iyi uyan 11 inçlik bir yapışmaz tava kullanıldı. Bu, krepleri kesip yapıştırmaktan kaçınmama yardımcı oldu. Ama farklı büyüklükte bir tava kullanıyorsanız ve biraz kesme ve yapıştırma yapmanız gerekiyorsa, hiç sorun değil. Krepleri sos ve peynirle kapladıktan sonra, köşeleri yapıştırmak için kullandığınız krep parçalarını asla tespit edemezsiniz.
Daha sonra krepleri hemen kullanabilir veya soğuduktan sonra plastik sargıya sarabilirsiniz. Yemeğinizi bir araya getirmeye hazır olana kadar buzdolabına koyun.
Lazanya aşamalı olarak birleştirilebilir. Krepleri bir gün yapın; ertesi gün sosu ve ondan sonraki gün toplayın.
Tarif ayrıca 10-12 krep yapıyor ve ben lazanyamda 8 tane kullandım. Çocuklarım, Nutella veya ricotta ile doldurulmuş ekstra krepleri kolayca yediler.
Çoğu ticari lazanyadan farklı olarak, bu sosta boğulmuyor. Teyzemin her bir krepi hafifçe sosla kaplayıp parmaklarıyla yaymasını izlerken çok etkilendim. Aynı şey mozzarella için de geçerli. Burada 1 inç kalınlığında bir peynir kaplaması bulamazsınız. Ancak tonlarca mozzarella peynirine düşkünseniz, bunun için gidin ve istediğiniz kadar ekleyin!
Lazanyayı pişirmeden önce dondurabilirsiniz. Pişirmeden bir gün önce buzdolabında bir gece bekletin. Pişmesi biraz daha uzun sürecektir. İçinin sıcak olup olmadığını kontrol etmek için bıçağın ucunu lazanyanın ortasına yerleştirin, lazanya sıcak çıkarsa lazanya hazırdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.