Gelinim Mutfakta Mardin usulü içli köfte (kitel) malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta Mardin usulü içli köfte (kitel) malzemeleri ve yapılışı
 DAMGA Editörü
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'da yeni bir gün daha başlıyor. Gelinler bugün kitel ile yarışacak. Gelinim Mutfakta Mardin usulü içli köfte (kitel) malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer almaktadır.

Nursel Ergin'in sunumuyla izleyenlerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta yeni bir bölümle daha Kanal D'deki yerini alıyor. Dört gelin ve kayınvalidenin amansız rekabetine tanıklık edilen programda bugünün yemeği de belli oldu. Buna göre gelinler Mardin usulü içli köfte (kitel) ile birincilik mücadelesi verecek. Herkesin amacı altınla günü kapatmak ve yarınki finale avantajlı girmek. Gelinim Mutfakta Mardin usulü içli köfte (kitel) malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer almaktadır.


Gelinim Mutfakta Mardin Usulü İçli Köfte (Kitel) malzemeleri

  • 1 bardak kısırlık bulgur
  • 1 bardak irmik
  • 400 gr. kıyma
  • 3 adet soğan
  • Baharatlar (kimyon, karabiber, kırmızı biber, tuz)
  • 4 yemek kaşığı un
  • Ceviz (dilerseniz)
mardin-usulu-icli-kofte-kitel.webp
Mardin usulü içli köfte kitel


Gelinim Mutfakta Mardin Usulü İçli Köfte (Kitel) yapılışı

  • İlk olarak 1 bardak irmiği ve kısırlık bulguru bir kapta 2 bardak ılık su ile ıslatıyoruz.
  • Kolay yoğurum için 1 saat dinlendiriyoruz.
  • Harcı hazırlamak için tavaya 3 kaşık yağ döküyoruz ve kıymayı ekleyip kavuruyoruz.
  • Baharatları da ilave ettikten sonra soğanları da doğrayıp ilave ediyoruz. Ardından bir güzel kavuruyoruz.
  • Dinlendirdiğimiz içli köfte hamurunu 15 dakika kadar yoğuruyoruz.
  • Küçük bezeler yapıp yuvarlıyoruz ve daha sonra elimizle açarak şekil veriyoruz.
  • İçine hazırladığımız harçtan koyup ucunu kapatıyoruz.
  • Son olarak sıvı yağlı tavada kızartıyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.