Gelinim Mutfakta Mersin usulü sıkma köfte tarifi ve yapılışı

Gelinim Mutfakta Mersin usulü sıkma köfte tarifi ve yapılışı
Kanal D'de yayınlanan bölümleri ile izleyenleri ekran başına kilitleyen Gelinim Mutfakta'da yeni bir gün daha başlıyor. Dört gelinin bugün hazırlayacağı yemek Mersin usulü sıkma köfte olarak belirlendi. Gelinim Mutfakta Mersin usulü sıkma köfte tarifi ve yapılışı haberimizde.

Nursel Ergin'in sunumuyla hafta içi her gün Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti televizyon ekranlarına taşıyan Gelinim Mutfakta'nın 1027. bölümü izleyicilerin karşısına çıkıyor. Gelinler ve kayınvalideler altın rekabetinde yarışırken seyirciler de hazırlanan yemeklerin tariflerini öğrenerek evlerinde uygulamaya çalışıyor. Bugün yapılacak lezzet Mersin usulü sıkma köfte oldu. Gelinim Mutfakta Mersin usulü sıkma köfte tarifi ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 


Mersin usulü sıkma köfte malzemeleri

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yumurta
  • 2 tatlı kaşığı salça
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • Karabiber
  • Tuz

Sosu İçin;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 adet orta boy olgun domates
  • 5 adet sivri biber
  • 1 adet orta boy kuru soğan (isteğe bağlı)
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Maydanoz
  • Tuz

Gelinim Mutfakta Mersin usulü sıkma köfte tarifi ve yapılışı


 

Mersin usulü sıkma köfte yapılışı

  1. Öncelikle 2 su bardağı ince bulguru yoğurma kabında 2 su bardağı sıcak su ile ıslatalım ve üstünü strec film ile kapatıp 10 dakika bekletelim.
  2. Bekledikten sonra diğer malzemeleri de ilave ederek hamurumuzu yoğuralım. Kıvamını ayarlamak için gerekirse su ilave edilebilir.
  3. Hazırladığımız hamurdan kabuklu fındık büyüklüğünde parçalar alıp avucumuzun içinde yuvarladıktan sonra baş parmağımız ile işaret parmağımız arasında hamuru hafif sıkıp şekil verelim.
  4. Tüm hamur için aynı işlemi bitirdikten sonra kaynamış suda 15-20 dakika arasında haşlayalım.
  5. Köfteler haşlandığı sırada sosunu hazırlayalım öncelikle tavaya sıvı yağı alalım küp küp doğranmış soğanları ekleyelim hafif kavuralım daha sonra ince ince doğradığımız biberleri ekleyelim onları da hafif kavurduktan sonra kabuğunu soyup küp küp doğradımız domatesleri ekleyelim.
  6. 5 dakika arada karıştırarak pişmeye bırakalım .
  7. Domatesler piştikten sonra salçaları, baharatları ekleyip kısık ateşte 5 dakika sosun özleşmesini sağlayalım.
  8. Haşlayıp süzdüğümüz köfteleri de sosun içine alıp 5 dakika daha kavuralım ve yemeğimiz hazır.
  9. Uygun bir servis kabına alıp maydanoz ile süsleyerek servis edelim.
  10. Dilerseniz üzerine sade yada sarımsaklı yoğurt da ilave edebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.