Gelinim Mutfakta milföy çanağında tavuklu orman kebabı yapılışı, tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta milföy çanağında tavuklu orman kebabı yapılışı, tarifi ve malzemeleri
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'nın 21 Ekim Çarşamba günü yayınlanacak olan 558. bölümünde hazırlanacak yemek belli oldu. Onur Büyüktopçu gelinlerden milföy çanağında tavuklu orman kebabı isteyecek. Gelinim Mutfakta milföy çanağında tavuklu orman kebabı yapılışı, tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

Gelin ve kayınvalidelerin altın savaşı vermek üzere rekabete girdiği Gelinim Mutfakta'da adım adım 6'ncı dalyaya doğru gidiliyor. Onur Büyüktopçu'nun sunumu ile ekranlara gelen yarışmanın üçüncü gününde de kıyasıya bir yarış izleyicilerin karşısında olacak. Programın esas amacı olan yemek de her gün araştırılarak evlerde hazırlanmaya çalışılıyor. Bugün hazırlanacak lezzet ise milföy çanağında tavuklu orman kebabı oldu. Gelinim Mutfakta milföy çanağında tavuklu orman kebabı yapılışı, tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.


Milföy çanağında tavuklu orman kebabı malzemeleri

500 gram kuzu kuşbaşı et (isterseniz dana eti de kullanabilirsiniz)
1 adet büyük patates (küp küp doğranmış)
1 adet iri havuç (küp küp doğranmış)
1 kase bezelye
1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
1 avuç soyulmuş arpacık soğan
5-6 diş sarımsak
1-2 adet küçük doğranmış yeşil biber
1 adet küçük küçük doğranmış orta boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı kekik


Milföy Çanakları İçin
10 adet milföy hamuru
1  yumurta sarısı
Isıya dayanıklı 10 tane borcam veya toprak kap
Kapları yağlamak için 1 çay bardağı sıvı yağ


Süslemek İçin
Maydanoz



 

Milföy çanağında tavuklu orman kebabı yapılışı

Etleri tencereye koyun kapağını kapatın sulandıktan sonra suyunu çekene kadar pişirin,
Tereyağını ve doğranmış soğanları ilave edin,
İyice kavrulan etlere tuz ve karabiber hariç bütün malzemeyi koyun,
Üzerini geçmeyecek kadar ılık su ekleyin,
Bir süre sonra kekik koyun ve yemek suyunu çekene kadar pişirin,
Ocağı kapatıp suyunu çeken yemeğe tuz ve karabiber serpin, soğumaya bırakın.
Ateşe dayanıklı küçük borcam veya toprak kapları bolca yağlayın,
Milföy hamurlarını çukur kaplara yapıştırarak yerleştirin,
Orman kebabını kaşık ile kaselere paylaştırın,
Milföylerin kenarlarına yumurta sarısı sürün,
180 derecede ısıtılmış fırında milföyler kızarana kadar pişirin,
Sıcak sıcak kaplardan çıkarın maydanozla süsleyip  servis yapın.


 

Milföy çanağında tavuklu orman kebabı püf noktası

Milföy hamurlarını derin dondurucudan erken çıkarırsanız hamurlarla daha rahat çalışırsınız.
Milföy hamurunun ıslanmaması için yemeği milföy çanaklarına koyarken susuz koymaya çalışın.
Bir gün önceden kalan susuz yemeklerinizi bu şekilde değerlendirebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.