Gelinim Mutfakta patlıcan kebabı nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta patlıcan kebabı nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'da 14 Eylül Pazartesi günü yapılacak olan yemek açıklandı. Gelinlerin koyasıya mücadele gireceği yemeğin adı patlıcan kebabı oldu. Peki Gelinim Mutfakta patlıcan kebabı nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

Hafta içi yayınlanan bölümleri ile izleyenleri ekran başına kilitleyen Gelinim Mutfakta aynı zamanda sofraları da şenlendiriyor. Gelin ve kayınvalidelerin gireceği kıyasıya yarışta en çok araştırılan konuların başında günün yemeği geliyor. Sevilen yarışmada bugün çok sevilen bir lezzet var. İsmi ise patlıcan kebabı. Gelinler kendilerine verilen süreler ve malzemelerle en iyisini yapabilmek için çaba gösterecek. Peki Gelinim Mutfakta Patlıcan kebabı nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.
 


Patlıcan kebabı Tarifi İçin Malzemeler

500 gramkıyma
2 adet orta boysoğan(rendelenmiş)
1/2 demetmaydanoz
2 dişsarımsak
1 su bardağıbayat ekmek
1 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıkarabiber
1 çay kaşığıpul biber
1 çay kaşığıkimyon
3 adetpatlıcan
3 adetkiraz domates(boş yerlere eklemek için)

Üzeri için:
1 yemek kaşığıdomates salçası
1 su bardağısıcak su
1 adetrendelenmiş domates
1 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıkarabiber
2 adetyeşil biber
1 dişezilmiş sarımsak


gelinim mutfakta Patlıcan kebabı
 

Patlıcan kebabı Tarifi Yapılışı

Patlıcanların acı tadını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletebilir ve sonrasında kullanabilirsiniz. Acı tatlarla aranız iyiyse biberlerinizi acı olarak tercih edebilir, pul biberinizi acı pul biber olarak kullanabilirsiniz. Fırınlamadan önce yemeğinizin üzerine 4-5 parça minik tereyağı ilave ederek lezzetlendirebilirsiniz. Geniş bir kasede 500 gram kıymaya, 2 adet ince rendelenmiş kuru soğan, yarım demet maydanozu ilave edin. 2 diş ezilmiş sarımsak, 1 su bardağı ekmek kırıntısı ve 1'er çay kaşığı tuz, pul biber, kimyon ve karabiber ekleyin. Sonra güzelce yoğurun ve yumurta büyüklüğünde kopardığınız köftelere yuvarlak şekil verin. İki parmak kalınlığında kestiğiniz 3 adet patlıcanla köfteleri birleştirin. Sırasıyla dizerek fırın kabına yerleştirin ve boş kalan yerleri kiraz domatesle doldurun. Sosu için, ayrı bir kapta 1 yemek kaşığı domates salçasıyla 1 su bardağı sıcak suyu karıştırın. Üzerine 1 adet rendelenmiş domates, 1 er çay kaşığı tuz, karabiber ve son olarak 2 adet doğranmış yeşil biberle 1 diş ezilmiş sarımsak ekleyip tekrar karıştırın. Sosu ve 1 çay bardağı suyu patlıcan ve köftelerin üzerine gelecek şekilde gezdirin ve Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 50-60 dakika kadar pişirin. Ev usulü, mis gibi fırında patlıcan kebabınız hazır, afiyet olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.