Gelinim Mutfakta perdeli düğün pilavı tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta perdeli düğün pilavı tarifi ve malzemeleri
Nursel Ergin'in sunumu ve birbirinden iddialı dört takımın amansız rekabetine sahne olan Gelinim Mutfakta'da 190'ıncı haftanın sonuna gelindi. Bugün hazırlanacak yemekle birlikte çeyrek altının sahibi belirlenecek ve altın final etabı pazartesi günü devam edecek. Her anında büyük çekişme yaşanacak zorlu yarışta bugün perdeli düğün pilavı ile birincilik mücadelesi verilecek.

Gelinlerin ve katyınvalidelerin amansız mücadelesine sahne olan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir bölüm daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti ekranlara getiren programın bugünkü tercihi de belli oldu. Altın rekabeti içerisine girecek gelinlerin hazırlayacağı tat Nursel Ergin tarafından açıklandı ve perdeli düğün pilavı tarifi yapılacak. Ev hanımları da araştırmalarda bulunarak sofralarına taşımak ve öğrenmek istiyor. Gelinim Mutfakta perdeli düğün pilavı tarifi tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 

Perdeli düğün pilavı malzemeleri

  • u


Perdesi – Hamuru İçin;

  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yeteri kadar un
     

perdeli düğün pilavı
 


 

Croque Madame tarifi ve yapılışı

  1. Tavuğu iyice yıkayıp bol tuzlu suda, kemiklerinden ayrılıncaya dek haşlayın. Süzdürüp etleri kemiklerinden ayırıp didikleyin
  2. Öte yandan pirinci bol tuzlu kaynar suda 40-50 dakika ıslatın.
  3. Tavuk ciğerini ayıklayıp yıkayıp süzdürün.
  4. Geniş bir tavaya yarım kaşık yağı koyup önce çam fıstıkları ile 75 gr bademi sonrada tavuk ciğerini kavurun. 1 çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın.
  5. Diğer tarafta bir pilav tenceresinde iki kaşık tereyağını eritip, yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edin. Karıştırarak 4-5 dakika kavurup sıcak tavuk suyunu ekleyip, beş baharı,kalan tuz ve karabiberi serpin. Pilavı bildiğiniz gibi pişirip ocaktan alın ve içine önceden kavurduğunuz fıstıklı,bademli ciğerleri ekleyip karıştırın.
  6. Perde hamuru için derin bir kapta; yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.
  7. Perde pilavı için bakırdan yapılmış, alt tarafı yuvarlak özel bir tencere kullanılır. Tencerenin içini üç kaşık katı tereyağıyla iyice yağlayın. Kabukları soyulmuş ve ortadan ikiye ayrılmış kalan bademleri tencerenin içine sıvadığınız yağın üstüne yapıştırın. İsim yazın yada şekil verin. Hamuru oklava ile kalınca açıp tencerenin içine yerleştirin ,kenarlarını tencerenin dışına sarkıtın. Ama bademlerin şekillerini bozmayın. Önce tavuk eti sonra pilav, tekrar tavuk tekrar pilav şeklinde yerleşimi yapıp elle hafif bastırın. Kenarlardan sarkan hamuru da pilavın üzerine çevirerek kapak gibi sıkıca kapatın.. Üzerine kalan yarım kaşık yağı parçalayarak dağıtın.
  8. Fırını 180 dereceye ayarlayıp, hamurun üzeri iyice kızarıncaya kadar en az 30 dakika pişirin. Bir tepsinin içine pilavı ters çevirerek çıkarın. Bıçakla keserek servise sunun.
  9. Yanında komposto ile ikram edin. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.