Gelinim Mutfakta portakallı ıslak kek tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta portakallı ıslak kek tarifi ve malzemeleri
Türkiye'nin en çok seyredilen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da yeni hafta sona eriyor. Birbirinden iddialı dört takımın amansız rekabetinde gözler bugün hazırlanacak tatlıya çevrildi. Haftanın birincisini belirleyecek tercih ise portakallı ıslak kek oldu. Peki, portakallı ıslak kek nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta portakallı ıslak kek tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

Gelinlerin ve katyınvalidelerin amansız mücadelesine sahne olan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir bölüm daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti ekranlara getiren programın bugünkü tercihi de belli oldu. Altın rekabeti içerisine girecek gelinlerin hazırlayacağı tat Nursel Ergin tarafından açıklandı ve portakallı ıslak kek yapılacak. Ev hanımları da araştırmalarda bulunarak sofralarına taşımak ve öğrenmek istiyor. Gelinim Mutfakta portakallı ıslak kek tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


Portakallı ıslak kek malzemeleri

  • -3 adet yumurta
  • -1 su bardağı toz şeker
  • -1 çay bardağı süt
  • -1 çay bardağı sıvı yağ
  • -1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • -1 paket kabartma tozu
  • -1 adet portakal kabuğu rendesi
  • -2,5 su bardağı un


Kekin şerbeti için gerekli olan malzemeler:

  • -1,5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • -1 çay bardağı toz şeker

portakallı ıslak kek
 

Portakallı ıslak kek tarifi

İlk olarak bir kabın içerisinde yumurtaları kırın ve üzerine toz şekeri de ekleyerek iyice çırpın. Daha sonra sütü, sıvı yağı ve portakal suyunu da üzerine ekleyerek iyice çırpın. Portakal kabuğu rendesini de üzerine ekleyerek karıştırmaya devam edin. Daha sonra unu da yavaş yavaş ekleyin ve aynı zamanda da karıştırın. Kabartma tozunu da ilave ederek son olarak birkaç kez daha karıştırın. Kek kalıbınızın içerisini yağladıktan sonra hazırladığınız hamur içerisine dökün ve önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında yaklaşık olarak 35 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır. Ardından kekin şerbeti için bir kabın içerisine portakal suyunu koyun ve üzerine de şekeri de ilave ederek kaynayana kadar karıştırın. Daha sonra fırından çıkan kekin üzerine soğumuş olan portakal şerbetini de dökerek keki şerbeti çekene kadar bekletin. Şerbetin keki tamamen çektiğinden emin olduktan sonra keserek servise hazır hale getirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.