Gelinim Mutfakta şam tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Hafta içi günlerinde izleyicileri ekran başına kilitleyen Gelinim Mutfakta'da bir final günü daha geldi. Gelinler dört gün boyunca yaptıkları yemeklerin ardından bugün tatlı hazırlayacak haftaya nokta koyacak. Bu haftanın tatlısı ise şam tatlısı oldu. Peki, Gelinim Mutfakta şam tatlısı nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

Televizyon 02.10.2020, 08:21 Burak ZİHNİ

Onur Büyüktopçu'nun sunduğu Gelinim Mutfakta'nın 2 Ekim Cuma günü yayınlanan 545. bölümünde gelinlerin hazırlayacağı haftanın tatlısı şam tatlısı oldu. Dört gün boyunca aldıkları puanları tatlılarla birleştirip haftayı birinci bitirmek isteyen birbirinden iddialı dört gelinin rekabetinde yine mücadele nefes kesecek. Ev hanımları da şimdiden şam tatlısı ile ilgili araştırmalara başladı. Bu tatlı daha önce 29 Haziran 2019 tarihinde yarışmacılardan istenmişti. Şam tatlısı ayrıca şambali olarak da bilinmektedir. Peki, Gelinim Mutfakta şam tatlısı nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.


 

Gelinim şam tatlısı malzemeleri


500 gr irmik (3, 5 su bardağı)
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


Süslemek için

Yer fıstığı


Şerbeti için

4 su bardagı şeker
4 su bardağu su
1-2 damla limon suyu



 

Gelinim Mutfakta şam tatlısı yapılışı

İrmik, yoğurt, şeker, kabartma tozu ve vanilya bir kapta karıştırın.

Tepsiyi yağlayın ve bu karışımı boşaltın.

Dinlenmiş hamurun üzerine bıçakla (tatlı piştikten sonra kesilecek) iz yapın.

Fıstıkları yerleştirin.

190 derece fırında 25 dk nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir.

Su, şeker tencereye konur şerbet hazırlanır.

Kaynamaya başlayan şerbete limon suyu damlatılır ve 5 dk sonra altı kapatılır.

Bu tatlının püf noktası sıcak tatlıya, sıcak şerbet döküyoruz.

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
2023 öncesinde erken genel seçim olur mu?
2023 öncesinde erken genel seçim olur mu?