Gelinim Mutfakta sebzeli kese böreği tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta sebzeli kese böreği tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'da haftanın dördüncü gününe gelindi. Gelinler final öncesindeki son günde sebzeli kese böreği hazırlayacak ve puanlarını alacak. Gelinim Mutfakta sebzeli kese böreği tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Gelin ve kayınvalidelerin altın savaşı vermek üzere rekabete girdiği Gelinim Mutfakta'da adım adım 6'ncı dalyaya doğru gidiliyor. Onur Büyüktopçu'nun sunumu ile ekranlara gelen yarışmanın üçüncü gününde de kıyasıya bir yarış izleyicilerin karşısında olacak. Programın esas amacı olan yemek de her gün araştırılarak evlerde hazırlanmaya çalışılıyor. Bugün hazırlanacak lezzet ise sebzeli kese böreği oldu. Gelinim Mutfakta sebzeli kese böreği yapılışı, tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.


 

Sebzeli kese böreği malzemeleri

2 adet yufka
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 demet pazı
2 adet kapya biber
2 adet havuç
2 yemek kaşığı lor peyniri
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım demet maydanoz sapı
2 su bardağı ayçiçek yağı


sebzeli kese böreği


 

Sebzeli kese böreği yapılışı

Yarım demet maydanozun sapını kopartın ve saplarını sıcak suda haşlayın. Böreği bağlamak için kullanacaksınız.
Bir tencereyi ocağa koyun ve altını yakın. İçine 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve kızartın. 1 demet pazının saplarını ayırın ve pazıları ince ince doğrayın. Pazıları tavaya ilave edin. 2 adet havucu rendeleyin ve ilave edin.
2 adet kapya biberi küçük küçük doğrayın ve ilave edin. Sebzeleri karıştırarak kavurun. 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı pul biber ekleyip karıştırın.
Sebzeler piştikten sonra ocağın altını kapatın ve içine 2 yemek kaşığı lor peyniri ekleyip karıştırın.
Bir tencereyi ocağa koyun ve altını yakın. İçine 2 su bardağı ayçiçek yağı dökün ve kızartın.
2 adet yufkayı üst üste tezgaha açın. Bir kaseyi ters çevirin ve yufkaların üzerine koyarak etrafından bıçakla keserek yuvarlak şekiller çıkartın. Yuvarlak hamurların ortasına sebzeli harçtan koyun ve iki köşesini yukarıda ortadan birleştirip büzerek kese şekline getirin.
Maydanoz sapıyla da bağlayın. Keseleri yağda kızartın. Kağıt havlu serilmiş tabağa börekleri çıkartın. Servis edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.