Gelinim Mutfakta şenlik böreği tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta şenlik böreği tarifi ve malzemeleri
Türkiye'nin en çok izlenen yemek yarışmalarından biri olarak yayın hayatını sürdüren Gelinim Mutfakta'da yeni gün başlıyor. Birbirinden iddialı dört takımın amansız rekabetine sahne olan zorlu programda bugün hazırlanacak yemek şenlik böreği ile birincilik mücadelesi verilecek. Ev hanımları da bu lezzeti sofralarına taşımak amacıyla sorgulamalarda bulunuyor. Gelinim Mutfakta şenlik böreği tarifi ve malzemeleri haberimizde.

Gelinlerin ve katyınvalidelerin amansız mücadelesine sahne olan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir bölüm daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti ekranlara getiren programın bugünkü tercihi de belli oldu. Altın rekabeti içerisine girecek gelinlerin hazırlayacağı tat Nursel Ergin tarafından açıklandı ve şenlik böreği yapılacak. Ev hanımları da araştırmalarda bulunarak sofralarına taşımak ve öğrenmek istiyor. Gelinim Mutfakta şenlik böreği tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 

Şenlik böreği malzemeleri

  • 6 adet yufka

  • 300 gram beyaz peynir

  • 15 dal maydanoz

  • 1su bardağı sıvı yağ

  • 3 adet yumurta

  • 1 litre süt

  • 1 tatlı kaşığı çörek otu

  • 1 tatlı kaşığı susam

şenlik böreği
 


Şenlik böreği tarifi

Öncelikle peyniri bir tabağa alıp ufalıyoruz ve maydanozu ayıklayıp yıkayıp ince ince kıyıyoruz ve peynirle karıştırıyoruz.

Yumurtaları bir karıştırma kabına kırıyoruz ve yağın üçte ikisini yumurtaların üzerine döküp bir çatal yardımıyla karıştırıyoruz.

Sütü de üzerine ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Kalan yağ ile böreği yapacağımız tepsimizi yağlıyoruz.

İlk yufkayı hafif hafif buruşturarak tepsinin yarısına yerleştiriyoruz ve diğer yufkayı da aynı şekilde buruşturarak diğer yarısına yerleştiriyoruz.

Üzerine peynirli harcın yarısını serpiştiriyoruz üzerine sütlü harcımızından bir kaşık ile her yerine gelecek şekilde azar azar döküp ıslatıyoruz.

Diğer iki yufkayı da yine aynı şekilde koyuyoruz kalan peynirin hepsini üzerine serpiştiriyoruz yine sütlü harçtan her tarafı ıslanacak şekilde döküyoruz.

Son kalan 2 yufkayı da yine buruşturarak aynı şekilde koyup kalan sütlü harcımızı her tarafı eşit miktarda gelecek şekilde böreğin üzerine döküyoruz. Üzerine susam ve çöreotu döküyoruz.

Önceden ısıtılmış 190-200 derece fırına pişme üzere bırakıyoruz.Fırının ısı ayarına yufkanın kalınlığına ve büyüklüğüne göre pişme süresi değişebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.