Gelinim Mutfakta soğanlı börek tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta soğanlı börek tarifi ve malzemeleri
Türkiye'nin en çok izlenen yemek yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da hafta ortası heyecanı yaşanıyor. Dört takımın amansız rekabetine tanıklık edilen zorlu mücadelede bugün hazırlanacak yemek belirlendi. Nursel Ergin bugün gelinlerden soğanlı börek yapmasını isteyecek. Gelinim Mutfakta soğanlı börek tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

Gelinlerin ve katyınvalidelerin amansız mücadelesine sahne olan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir bölüm daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti ekranlara getiren programın bugünkü tercihi de belli oldu. Altın rekabeti içerisine girecek gelinlerin hazırlayacağı tat Nursel Ergin tarafından açıklandı ve soğanlı börek yapılacak. Ev hanımları da araştırmalarda bulunarak sofralarına taşımak ve öğrenmek istiyor. Gelinim Mutfakta soğanlı börek tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.
 


Soğanlı börek malzemeleri

  • 2 tane yufka
  • Sıvı yağ
  • 3 tane soğan
  • Beyaz peynir (peynir az olacak soğanın lezzeti için )
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
  • Karabiber  (isteğe bağlı)
  • Pul biber (isteğe bağlı)
  • Tuz

Sosu İçin;

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı su


soğanlı börek


 

Soğanlı börek tarifi

  1. Önce böreğin sosu için yumurta sıvı yağ, süt su çırpılır.
  2. Sonra soğanlar elma dilimi şeklinde yassı olarak doğranır, tavada sıvı yağla beraber önce yüksek ateş sonra orta ateşte kavrularak pişirilir.
  3. İstenilen baharatlar eklenir. Domates salçası, karabiber ve pul biber ekleyebilirsiniz.
  4. Karamelize olup kendini çeken soğanların üzerine birkaç tane taze beyaz peynir eklenir, peyniri çok az olacak soğana yakışıyor ama az koyulunca ortaya nefis bir börek çıkıyor.
  5. Daha sonra yağlanmış herhangi bir börek tavasında ilk yufka alınır. Tavanın boyuna göre en altına kesilip serilir, sosu dökülür. Gelişi-güzel tekrar yufka alınır sosu dökülür, yufkanın parçasıyla üzeri örtülür, üstüne soğanlı iç harcı eşit bir şekilde dökülür. Dilerseniz peyniri soğanı kavururken eklemek yerine yufkanıza iç harcını koyduktan sonra üzerine de koyabilirsiniz.
  6. Aynı işlem 1 yufka ile devam edilir. Her yufka parçasının üzerine sostan bolca sürülür.
  7. En son olarak tavada altlı üstlü kızarana kadar kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte pişirilir. Altı kızardıktan sonra çevrilir ve üst tarafı da kızartılır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.