Gelinim Mutfakta Soğuk Baklava Pastası Nasıl Yapılır? Yapılışı, Tarifi ve Malzemeleri

Gelinim Mutfakta Soğuk Baklava Pastası Nasıl Yapılır? Yapılışı, Tarifi ve Malzemeleri
Kanal D ekranlarının sevilerek seyredilen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da yeni haftanın sonuna gelindi. Beş günün sonunda bugün bir gelin ve kayınvalide 7 bilezik ile haftayı tamamlayacak. Kapanış ise tatlı ile gerçekleşecek. Soğuk baklava pastası için kollar sıvanacak. Peki, Gelinim Mutfakta Soğuk Baklava Pastası Nasıl Yapılır? Yapılışı, Tarifi ve Malzemeleri haberimizde yer almaktadır.

Evde kısa sürede yapılabilecek ve çay keyfinizi katlayabilecek lezzetler arasında bulunan soğuk baklava pastası bugün ekranlardaki yerini alacak. Gelinim Mutfakta yarışmacıları 7 bileziği elde edebilmek ve hafta şampiyonluğu için mücadele içine girecek. Görüntüsüyle de gözlere hitap eden tatlı ile ilgili olarak araştırmalarda bulunuluyor. Peki, soğuk baklava pastası nasıl yapılır? Soğuk baklava pastası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası haberimizde.

SOĞUK BAKLAVA PASTASI MALZEMELERİ

  • Bir paket baklavalık yufka
  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Arası için:

  • 1 su bardağı çekilmiş fıstık

Üzeri için:

  • 1 çay bardağı bitter çikolata
  • Yarım çay bardağı şeker

Şerbeti için:

  • 5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker


soguk-baklava-pastasi-gelinim-mutfakta


SOĞUK BAKLAVA PASTASI YAPILIŞI

  • İlk olarak şerbeti hazırlayın.
  • Bunun için tencereye sütü ve şekeri alın, kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın, bu şekilde 15 dakika daha kaynatın.
  • Tereyağını ve sıvı yağı tavada eritin.
  • Yağ ılıdıktan sonra tatlı tepsisini yağlayın.
  • Baklava hamurlarını üçerli olacak şekilde tepsiye dizin.
  • Her 3 katta bir araları yağlayın.
  • 3 katta bir yağlanan yufkalara 15. katta fıstık serpin.
  • Arası ve üzeri için ayırdığınız bitter çikolata şeker ve fıstığı mikserden çok ince bir şekilde geçirin.
  • Mikserden geçirdiğiniz bu karışımı fıstığın üzerine serpin.
  • Tekrar 3 kat 3 kat şekilde yağlayarak 15 kat daha yufkaları serin.
  • Tekrar fıstık ve bitter çikolatalı karışımdan serpin.
  • Kalan yufkaların da üzerine üçer katta bir yağlayarak yerleştirin.
  • En son kalan yağ ile baklavanın üzerini yağlayın ve baklavayı dilimleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Tatlı ılıdığında üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve çikolatalı karışımı üzerine serpin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.