Gelinim Mutfakta tave balte tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta tave balte tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D ekranlarının sevilerek seyredilen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da hafta finali öncesindeki son gün başlıyor. Birbirinden iddialı yarışmacıların kozlarını paylaşacağı günde hazırlanacak yemek belli oldu. Buna göre Arnavut mutfağından tave balte ile birincilik mücadelesi verilecek. Gelinim Mutfakta tave balte tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde.

Gelinim Mutfakta'nın 10 Mart 2022 Perşembe günü yayınlanacak olan 884. bölümünde hazırlanacak yemek belirlendi. Gelinlerin yapacağı, kayınvalidelerin ve Nursel Ergin'in puanlayacağı lezzet tave balte oldu.  Bugüne kadar sık duymadığımız bir tat daha ekranlara taşınacak ve yarışmacılar kendilerine verilen sürede malzemeleriyle llerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacak. Ev hanımları başta olmak üzere binlerce kişi taradından araştırılarak öğrenilmek isteniyor. Gelinim Mutfakta tave balte malzemeleri, tarifi ve yapılışı haberimizde yer almaktadır.



Tave balte malzemeleri

500 gr dana eti
1 kilo soğan
4-5 diş sarımsak
1/2 biber
Biraz zeytinyağı
2-3 adet kırmızı domates
Biraz tuz ve karabiber
2 defne yaprağı
Arzuya göre biraz tarçın
1-2 yemek kaşığı sirke
Biraz acı biber


tave balte


 

Tave balte yapılışı

Geniş bir tavada yemeklik doğranmış soğanı kavurun, ince kıyılmış biberi ekleyin. Soğan yumuşayana ve sararıncaya kadar birkaç dakika karıştırın. Ardından parçalara ayırdığınız etleri ilave edin. Rengi dönene kadar yavaş yavaş karıştırın.
Üzerine sirkeyi dökün ve tüm eti emene kadar bırakın.
Bu sırada domatesleri rendeleyin ve etin üzerine atın. Baharatları, ince kıyılmış sarımsak, biber, pul biber, defne yaprağı, tarçın ve tuzu ekleyin.
Tencereyi bir kapakla kapatın ve domates tamamen eriyene kadar bırakın. Etler yumuşayacaktır (etin pişmediğini görürsek biraz et suyu ekleyip kaynamaya bırakabiliriz).
Daha sonra hazırlanan kütleyi küçük kil tavalara atın.
Tavaları önceden ısıtılmış 250°C fırına yaklaşık 25 dakika koyun. (Tavalar odun fırınında pişirilse ideal olur, lezzeti harika olur).
Kızarmış ekmek ile sıcak tava servis yapın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.