Instagram şifremi unuttum! Instagram şifresi nasıl değiştirilir? 2022 Detaylı anlatım

Instagram şifremi unuttum! Instagram şifresi nasıl değiştirilir? 2022 Detaylı anlatım
Dünyanın en çok kullanılan fotoğraf odaklı sosyal medya platformu Instagram'da her geçen gün daha fazla kişi paylaşımda bulunuyor. Kimi düşük kimi yüksek takipçili milyonlarca kişinin bulunduğu platformda zaman zaman güvenlik sorunları da yaşanabiliyor. Bunu önlemenin ilk adımlarından biri de şifre değiştirmek. Diğer yandan bazen hesap sahipleri de e-posta veya şifrelerini unutabiliyor. Peki, Instagram şifresi nasıl değiştirilir? 2022 Detaylı anlatım sizlerle...

Kişiler kadar markalar, firmalar, ünlüler ve çok daha fazla organizasyon için vazgeçilmez yerlerden biri Instagram. Her an milyonlarca etkileşimin gerçekleştiği, alışverişin yapıldığı veya sohbetin edildiği sosyal medya mecrası kötü niyetli insanların da hedefi haline geliyor. Gönderilen linklere tıklayan kullanıcıların hesapları çalınabiliyor. Diğer yandan farklı yollarla profillere sızılabiliyor. Bunları savuşturmanın başlıca adımlarından biri kesinliklle şifre değiştirmek. Kişiler isterse kendi insiyatiflerinde de şifrelerini değiştirmeyi tercih edebiliyor. Ancak bunun nasıl yapılacağını bilmeyen birçok kullanıcı mevcut. Peki, Instagram şifresi nasıl değiştirilir? 2022 Detaylı anlatım sizlerle...



Instagram şifresi nasıl değiştirilir? PC ve bilgisayar için

Bilgisayarınızdan Instagram hesabınızın şifresini değiştirmek mümlündür. Bunun için ilk olarak sosyal medya platformuna giriş yapmak adına instagram.com'u tıklayınız. Burada sizi ana sayfa karşılayacaktır. Bilgilerinizi doğru tanımladıktan sonra profilinizin bulunduğu ekrana gelin. Burada Profil Düzenle butonunu göreceksiniz. 


instagram şifre değiştirme


Karşınıza çıkan ayarlar sekmesi sizin tüm profilinizi yönetebileceğiniz birçok sekmeye sahip. Bunlar içerisinde şifre değiştirme de mevcut. Kendinize göre özelleştirebileceğiniz seçeneklerden istediğinizin üzerinde düzenleme yapabilirsiniz. Bizim şu anki konumuz parola değiştirmek ve ilgili linke sol menüden tıklıyoruz.

instagram şifre değiştirme

Açılan sayfada size üç boş alan geliyor. İlkine mevcut şifrenizi. Yani kullandığınız parolayı girmeniz gerekiyor. İkincisine ve sonuncusuna ise yenisini yazmalısınız. Şifreyi değiştir dediğinizde güncellemeyi onaylamış olursunuz. Instagram şifresi nasıl değiştirilir? sorusunun en kısa cevabı bu şekildedir. Bilgisayar kullanmıyorum, telefon kullanıcısıyım diyorsanız onun için haberimizi okumaya devam edin.


instagram şifre değiştirme


 

Telefondan Instagram şifresi nasıl değiştirilir?

İlk etapta telefon odaklı olarak kullanılan Instagram'ın milyonlarca üyesi bulunuyor. Anlık fotoğrafların paylaşıldığı ve çeşitli ticari etkinliklerin gerçekleştiği platformda akıllı cihazlarınız aracılığı ile şifrenizi değiştirebilirsiniz.

instagram

Profilinizin ana sayfasına geldiiğinizde sağ üst sekmede 3 çizgili bir buton göreceksiniz. Oraya tıkladığınızda yukarıda sol menü gibi sekmeleri bulunan bir alan açılacak. Buradan Ayarlar butonuna basın. Açılan sayfadan Güvenlik'e tıklayın. Son aşamada Şifre sekmesi sizi karşılayacak. Oraya da bir tık dediğinizde şifre değiştirme sayfası önünüze gelecek.

instagram şifre değiştirme


Instagram şifremi sıfırlama

Kayıt esnasında veya kullandığınız esnada Instagram'a bilgilerinizi doğru girmeniz sizin için her zaman hayat kurtarıcı rol oynayacaktır. Şifrenizi unuttuğunuz takdirde sıfırlayabilmeniz için birkaç alternatif bulunmaktadır. Bunlar telefon numarası, e-mail adresiniz ve giriş bağlantısıdır. Eğer profilinizdeki tüm bilgiler doğruysa telefonunuza yeni bir şifre veya link gelmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca e-posta adresinize de yine yeni şifre gönderimi yapılmaktadır.

Instagram hesabınızın şifresini değiştirmekte zorluk yaşıyorsanız buraya yazabilirsiniz. Sizlere yardımcı olacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.