İstanbulspor'un konuğu Konyaspor

İstanbulspor'un konuğu Konyaspor
Trendyol Süper Lig'in 20'inci haftasında İstanbulspor evinde Konyaspor'u ağırlayacak. Sarı siyahlılar evinde oynayacağı zorlu mücadelede yeşil beyazlıları yenerek ilerleyen haftalar umutla bakmak amacında.

Hafta içi mesaisinin ardından Trendyol Süper Lig'de heyecan sürüyor. 20'inci hafta mücadelesinde İstanbulspor'un rakibi Konyaspor olacak. Kasım ayının sonundan itibaren galibiyet yüzü göremeyen sarı siyahlılar, bu sezon büyük bir düşüş yaşayan ve küme düşme hattında bulunan yeşil beyazlılar kozlarını paylaşacak. İki takımın kritik randevusu binlerce taraftarı da tribünlere ve ekran başına kilitleyecek.

İstanbulspor Konyaspor maçı saat kaçta ve hangi kanalda?

Trendyol Süper Lig'İn 20'inci haftasında oynanacak olan İstanbulspor Konyaspor mücadelesi yarın saat 13.30'da başlayacak. Halil Umut Meler'in yöneteceği karşılaşma Bein Sports 2'den canlı yayınlanacak.

İstanbulspor Konyaspor maçı öncesi son durum

Küme düşme hattında bulunan iki takımın karşı karşıya geleceği İstanbulspor Konyaspor öncesi ev sahibi 6 puanla 20'inci basamakta bulunuyor. Yeşil beyazlılar ise 18 puanla 18'inci sırada yer alıyor.

İstanbulspor Konyaspor maçı öncesi istatistikler

  1. Sezonun ilk yarısında Konyaspor'a konuk olduğu Süper Lig maçından 1-1'lik beraberlikle ayrılan İstanbulspor, ilk kez bir en üst lig sezonunda rakibiyle oynadığı iki karşılaşmadan da puan almayı hedefliyor.
  2. Konyaspor'un Süper Lig tarihinde deplasmanda yenilmediği takımlar arasında İstanbulspor'dan (2G 1B) daha fazla konuk olduğu tek rakibi Yeni Malatyaspor (5 maç).
  3. Evinde oynadığı son üç Süper Lig maçını kaybeden İstanbulspor, lig tarihindeki en uzun mağlubiyet serisini tekrarlama tehlikesiyle karşı karşıya (Aralık 1965-Şubat 1966).
  4. İstanbul takımlarına rakip olduğu son iki Süper Lig maçını kaybeden Konyaspor, daha önceki 11 karşılaşmada aynı sayıda mağlubiyet almıştı (4G 5B).
  5. Bu sezon Süper Lig'de oynadığı 19 maçta da gol yiyen ve ligde gole kapama yapamayan tek takım olan İstanbulspor, kulüp tarihinde izin verdiği en uzun seriyi sonlandırmayı hedefliyor.
  6. Süper Lig deplasmanlarındaki son sekiz maçını kazanamayan Konyaspor (3B 5M), daha uzun bir galibiyet hasretini en son Nisan 2017-Ocak 2018 arasında yaşadı (3B 10M).
  7. 2023/24 Süper Lig sezonunda oynadığı 19 maçta 32 gol yiyen Konyaspor, bu aşamalarda kalesinde daha fazla gol gördüğü son sezonu 2004/05'te yaşadı (39).
  8. Bu sezon Süper Lig maçlarının ilk 15 dakikalık bölümünde gol atamayan tek takım Konyaspor. Karşılaşmaların ikinci yarılarının ilk çeyrek saatlik diliminde ağları havalandıramayan tek ekip olan İstanbulspor ise bu bölümde kalesinde en fazla gol gören iki takımdan biri konumunda (9; Pendikspor ile birlikte).
  9. Süper Lig'deki son maçında Adana Demirspor ağlarını havalandıran Modestas Vorobjovas, İstanbulspor'un bu sezon ceza sahası dışından attığı ilk golü kaydetti. Litvanyalı orta saha, profesyonel kariyerinde üst üste iki lig karşılaşmasında ağları havalandırdığı bir dönem yaşamadı.
  10. Son maçında Fenerbahçe ağlarını havalandıran Konyaspor sol beki Guilherme, bu sezon Süper Lig'de en fazla golde payı bulunan savunma oyuncusu konumunda (3 gol & 4 asist).

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.