Pamuk Prenses Pastası Nasıl Yapılır? Gelinim Mutfakta Pamuk Prenses Pastası Tarifi

Pamuk Prenses Pastası Nasıl Yapılır? Gelinim Mutfakta Pamuk Prenses Pastası Tarifi
Kanal D'nin sevilerek seyredilen yarışması Gelinim Mutfakta'da yeni bir gün daha başlıyor. Bugün tatlı hazırlanacak ve pamuk prenses tatlısıyla birincilik için savaşılacak. Pamuk prenses pastası nasıl yapılır? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

Türkiye'nin en uzun soluklu yarışmalarından Gelinim Mutfakta'da yeni bir hafta daha sona eriyor. Geride kalan dört günün ardından bugün gözler finalde ve hazırlanacak tatlı belli oldu. Nursel Ergin, gelinlerden Pamuk Prenses pastasını yapmasını isteyecek. Gelinim Mutfakta pamuk prenses pastası tarifi ve malzemeleri haberimizde yer almaktadır.

Pamuk Prenses Pastası malzemeleri

  • Pamuk Prenses
  • Hazırlanan kutu kek karışımı
    • Mağazadan satın alınan kek karışımını kullanmak istemiyorsanız ev yapımı kek karışımı da kullanabilirsiniz . Bu kolay tarifte sadece kek unu (veya çok amaçlı un), şeker, kabartma tozu, tuz ve yağ kullanılır. Kek hamurunuzu hazırlamak için karışıma yumurta, süt ve tereyağı ekleyin.
  • Tereyağlı krema
  • 8″ pişirme tavaları
  • Fırında güvenli, kubbe şeklinde karıştırma kabı
  • Stand mikseri veya el mikseri
23g4hj23ghj234.webp
Gelinim Mutfakta Pamuk Prenses Pastası

Pamuk Prenses Pastası yapılışı

  1. “Kalıplarınızı” bulun. Pastanın “eteği” bir veya iki adet 8″ kek kalıbında ve bir cam kasede (veya biri orta boy, biri küçük boy olmak üzere iki cam kase) pişirilir. Pastanın tabanı veya eteği için ihtiyacınız olan tek şey bu. Sahip olduklarınızla yaratıcı olun. Kullandığınız kaselerin fırına uygun olduğundan emin olun. Seramik veya taştan yapılmış bir karıştırma kabı harika çalışacaktır. Pastanın boyutu, Barbie boyutunda herhangi bir prenses bebeğe veya Barbie bebeğe uyacaktır.
  2. Kekleri yapın ve pişirin. İki kutu kek karışımı karışımını karıştırın (tamamen size kalmış şekilde karıştırıp eşleştirebilir veya tüm lezzetleri kullanabilirsiniz. Aşağıdaki tarif kartındaki talimatları izleyerek keki paket talimatlarına göre pişirin. Yapışmayı önlemek için tavalarınızı yağlayın veya tereyağlayın ve daha sonra hamuru eklemeden önce hafifçe un serpin.İpucu : Fazla hamuru kek yapmak için kullanın
  3. Soğutun ve çevirin. Fırından çıkardıktan yaklaşık 10 dakika sonra yuvarlak kekleri ve/veya kaseleri ters çevirin ve kekleri tavalardan ve/veya kaselerden çıkarın. Gevşetmek için bir bıçağı yavaşça kenarlarından kaydırmanız ve ardından tel soğutma rafına ters çevirmeniz gerekebilir . Bu şekilde kekler soğumayı tamamlayabilir ve kekin terlemesini ve kaseye yapışmasını önlemiş olursunuz.
  4. Katmanları yığınlayın. Kekleri üst üste, büyük olanı altta olacak şekilde istifleyin, ardından tam bir etek elde etmek için fazlalıkları kesin. Kekleri yatay olarak ikiye bölebilir ve daha fazla yükseklik kazandırmak için katmanların arasına krema ekleyebilirsiniz.
  5. Dondurun ve dondurun. Genellikle pastanın tamamını plastik ambalaja sarmayı ve soğuduktan sonra gece boyunca dondurucuya koymayı severim. Bu daha sonra donmayı çok daha kolay hale getirir. Bebeği pastanın üst kısmına yerleştirin (eğer hala donmuşsa Barbie bebek genişliğinde bir delik açmak için bıçak kullanmak isteyebilirsiniz) ve süsleyin.

Pamuk Prenses Pastası Nasıl Süslenir?

  1. Borulamadan veya süslemeden önce pastayı hafifçe dondurun. Buna “kırıntı ceketi” denir. Dekorasyon kreması uygulandığında pastaya dayanıklılık katar ve istenmeyen kırıntıların görülmesini engeller.
  2. Kullanacağınız renkler ve uçlarla sıkma torbalarınızı hazırlayın. Konu bir prenses Barbie pastasını süslemek olduğunda büyük ipuçlarının dostum olduğunu keşfettim. Çok sayıda yıldızı tek tek birleştirmenize gerek kalmadan güzel tasarımlar elde edebilirsiniz. Elsa pastası (altta) Rapunzel pastasından (yine aşağıda) daha az zaman alıyordu.
    • Barbie pasta tarifimizde olduğu gibi pastayı süslemek için fondan veya badem ezmesi de kullanabilirsiniz . İnce bir şekilde açın ve pastanın üzerini kapatın.
  3. Serpintiler, yenilebilir şeker incileri ve diğer süslemeleri ekleyin.

Pamuk Prenses Pastası Tasarım Önerisi

  • Dekorasyon sırasında bebeğin saçını veya herhangi bir aksesuarını klipsleyin.
  • Dekorasyon yaparken bir pasta tabağı veya tembel Susan kullanın. Bu, boru döşerken dönmeyi kolaylaştıracaktır.
  • Kremayı kaselere ayırın, gıda boyasıyla renklendirin ve kullanıma hazır oluncaya kadar üzerini nemli bir bezle örtün, böylece krema kurumasın.
  • Tasarımlarınızı rahatça yaratana kadar mumlu kağıt üzerinde borulama alıştırmaları yapın. İşte deneyebileceğiniz bazı basit boru teknikleri hakkında harika bir yazı.
  • El sanatları mağazasından jel gıda boyası kullanın. Bu tür gıda boyaları, marketteki su gıda boyalarından çok daha üstündür. Prensesinize uyacak daha parlak renkler ve mükemmel renk tonu elde edeceksiniz.
  • Eğer tereyağlı kremanızın çok ince olduğunu düşünüyorsanız, pudra şekerini azar azar ekleyin.
  • Dekorasyonlarla yaratıcı olun! Serpintileri veya herhangi bir şekil veya boyutta, şerit jelleri veya bulabileceğiniz diğer eğlenceli şekerli malzemeleri kullanabilirsiniz. Taze ahududu da kullanabilirsiniz ancak pastanızın üzerine akmaması için çok kuru olduklarından emin olun.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.