Portakallı tavuk pirzola nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta portakallı tavuk pirzola tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Portakallı tavuk pirzola nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta portakallı tavuk pirzola tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D ekranlarında yayınlanmaya devam eden Gelinim Mutfakta'da haftanın ikinci günü başladı. Birbirinden iddialı dört takımın mücadelesinde yeni günün yemeği belli oldu. Buna göre gelinler kendilerine verilen malzemelerle 90 dakikalık sürede portakallı tavuk pirzola yapacak. Peki, portakallı tavuk pirzola nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta portakallı tavuk pirzola tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Türkiye'nin en çok sevilen yarışmalarından biri olmayı sürdüren Gelinim Murfakta'da yeni bir gün daha başlıyor. Hamarat gelinlerin ve iddialı kayınvalidelerin mücadelesine sahne olan yarışmada yaşanacaklar şimdiden merak edildiği programda bugün de hazırlanacak yemek evlerde uygulanarak sofralara taşınmak isteniyor. Bugünün yemeği ise portakallı tavuk pirzola oldu. Peki, portakallı tavuk pirzola nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta portakallı tavuk pirzola tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.



Portakallı tavuk pirzola malzemeleri

  • 1 1/2 su bardağı ekmek kırıntısı
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş Parmigiano-Reggiano
  • Biraz taze rendelenmiş hindistan cevizi
  • Bir avuç düz yaprak maydanoz, ince kıyılmış
  • 1 portakal, rendelenmiş
  • 1 fincan un
  • 3 yumurta, çırpılmış
  • 4 küçük kemiksiz, derisiz tavuk göğsü, her biri yaklaşık 6 parça
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber
  • Kızartmak için zeytinyağı veya bitkisel yağ
  • 2 çekirdeksiz portakal
  • 2 adet sarı veya turuncu domates, çekirdekleri çıkarılmış ve küp küp doğranmış
  • 1 dal taze kekik, ince doğranmış yapraklar, isteğe bağlı
  • 1/2 küçük kırmızı soğan veya 2 ila 3 yeşil soğan, doğranmış
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 4 su bardağı bebek roka yaprağı


portakallı tavuk pirzola
 


Portakallı tavuk pirzola yapılışı

  • Sığ bir kapta ekmek kırıntıları, peynir, hindistan cevizi, maydanoz ve portakal kabuğu rendesini birleştirin. Unu başka bir kaba, yumurtaları üçüncü bir kaba koyun.
  • Tavuk göğüslerini diğer tarafını kesmemeye dikkat ederek yatay olarak kesin ki kitap gibi açılacaktır. Tavuk kelebeklendikten sonra, tavuğu mumlu kağıt, parşömen veya plastik sargı arasında 4 büyük, çok ince pirzolaya hafifçe vurun. Pirzolaları tuz ve karabiberle tatlandırın ve un, ardından yumurta ve ardından galeta unu ile kaplayın.
  • Orta ila orta-yüksek ısıda çok büyük tavada 1/2 inç kızartma yağını ısıtın. Yağ kızınca, tava boyutuna göre 1 veya 2 adet pirzolayı teker teker ilave edin. Pirzolalar bittiğinde, boşaltmak için bir fırın rafına aktarın. Tavuklar oda sıcaklığında servis edilebilir ancak siz onların gevrek kalmasını istersiniz.
  • Tavuklar pişerken, ocağın yanında çalışarak portakalları ve küpleri soyun ve dilimleyin. Bunları büyük bir kaseye domates, kullanılıyorsa kekik, soğan, sızma zeytinyağı ve tuz ve karabiberle birlikte ekleyin. Atın ve servise hazır olduğunda roka yapraklarını katlayın.
  • Servis tabaklarına alın ve servis yapmadan önce üzerine portakal ve roka salatası serpin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.