Ramazan kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta ramazan kebabı tarifi - 7 Nisan Perşembe

Ramazan kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta ramazan kebabı tarifi - 7 Nisan Perşembe
Gelinim Mutfakta'da 11 ayın sultanı Ramazan coşkusu yaşanmaya devam ediliyor. Gelinlerin ve kayınvalidelerin yemek konusunda verdikleri mücadelede yine çok lezzetli bir yemek daha ekranlara gelecek ve birincilik için yarışılacak. Kendilerine verilen sürede ramazan kebabı yapacak olan yarışmacılara ev hanımları da kendi mutfaklarında eşlik etmek ve sofralarına renk katmak amacında. Bu nedenle de çok sayıda sorgulama gerçekleştiriliyor. Ramazan kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta ramazan kebabı tarifi habe

Gelinlerin ve katyınvalidelerin amansız mücadelesine sahne olan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir bölüm daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti ekranlara getiren programın bugünkü tercihi de belli oldu. Altın rekabeti içerisine girecek gelinlerin hazırlayacağı tat Nursel Ergin tarafından açıklandı ve ramazan kebabı yapılacak. Ev hanımları da araştırmalarda bulunarak sofralarına taşımak ve öğrenmek istiyor. Gelinim Mutfakta ramazan kebabı tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 

Ramazan kebabı malzemeleri

3 adet kemer patlıcan
4 – 5 adet sivri biber
1 adet domates
Zeytinyağı – kızartmak için
 
Etli Harç için Malzemeler
3 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gr. dana kuşbaşı
10 – 15 adet arpacık soğan
1 su bardağı su
Tuz
Karabiber
½ su bardağı kuru fasulye – haşlanmış
 
Sosu için Malzemeler
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı su


ramazan kebabı

 

Ramazan kebabı tarifi

Patlıcanları alacalı soyun. Dörde bölün ve bölünmüş patlıcanları uzun şeritler halinde ikiye veya üçe bölün. Havlu kağıdın üzerine alıp tuzlayın ve acısının çıkmasını sağlayın.

Sivri biberleri ortadan ikiye bölün, domatesi de ortadan dörde bölün ve kenara alın. Patlıcanları ve biberleri renk alıncaya kadar sıvı yağda kızartın.

Bir tencerede zeytinyağını kızdırın, içine etleri ilave edip etleri soteleyin. Arpacık soğanları, baharatları ve suyu ilave edip, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kuru fasulyeleri ilave edip karıştırın.

Bir fırın kabına kızarttığınız patlıcan ve biberleri fırın kabınızın kenarlarına dizin. Hazırladığınız etli iç harcı fırın kabınızın ortasına koyun. Patlıcan ve biberlerin aralarına doğradığınız domatesi yerleştirin.

Bir kasede salçaları ve suyu karıştırın. Fırın kabının içine dökün. Üzerini yağlı kağıt ve folyoyla kapatın. 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Üzerinden folyoyu alın ve üstü açık olarak 5 – 10 dakika daha pişirin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.