Sözcü TV(SZC) kime ait, sahibi kim?

Sözcü TV(SZC) kime ait, sahibi kim?
Kısa süre önce televizyon haber kanallarında kendine yer bulan Sözcü TV(SZC) sahibi kim, kanal kime ait?

En çok okuyucuya sahip gazetelerden biri olan Sözcü Gazetesi’nin yayın organı Sözcü TV(SZC), kısa süre önce yayın hayatına başladı. Yayın hayatına başlamasıyla televizyon haber kanallarında yerini alan Sözcü TV’yi çok sayıda izleyici kime ait olduğunu ve ekran yüzlerinin kimler olduğunu merak etmeye başladı. Merak eden vatandaşlar arama motorlarında yerini aldı. Sözcü TV'nin sahibi kim, genel müdürü kim oldu, ekran yüzleri kimler? detaylar haberimizde…

Sözcü TV’nin sahibi kim?

1971 İstanbul doğumlu Türk iş adamı olan Burak Akbay 2007 de Sözcü gazetesini kurdu. Aynı zamanda Korkusuz ve AMK gazetelerinin de imtiyaz sahibidir.

Sözcü TV’nin genel müdür kim?

Sözcü TV'nin kurucularından olan tecrübeli gazeteci Yılmaz Özdil kanaldaki görevinden ayrıldığını açıklamasının ardından Sözcü TV'ye Genel Müdür olarak Alişer Delek getirildi. Delek, Kanal 6 Televizyonunda Dış Haberlerde stajyer olarak meslek hayatına başlamış, daha sonra Star Televizyonu, CNN Türk haber kanalı, One Haber Ajansıyla yaptığı anlaşmayla TRT Türk Atina Temsilciliği, TRT Türk Tahran Temsilcisi olarak İran’da, Al Jazeera Türk'te haber müdürü ve son olarak da Sözcü TV genel genel müdür olarak getirildi.

Sözcü TV’nin haber müdürü kim?

Sözcü TV'nin Haber müdürü ise Burak Ersemiz. En son TV100 olmak üzere çeşitli kanallarda muhabirlik yaptı.

2020 yılının son aylarında Fox TV ekranlarına veda eden ve uzun süredir ekranlardan uzak kalan Fatih Portakal, kısa süre önce Sözcü TV ile anlaştığını duyurdu. Portakal, 20 Mart'tan itibaren hafta içi her akşam SÖZCÜ TV Ana Haber Bülteni'ni sunacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.