Sözcü TV ne zaman kuruldu, nasıl izlenir?

Sözcü TV ne zaman kuruldu, nasıl izlenir?
Sözcü TV(SZC)’nin kısa zaman önce televizyon haber kanalı olarak yer almaya başlaması Sözcü TV’nin ne zaman kurulduğu ve nasıl izlenebileceği sorularını da beraberinde getirdi. Peki, Sözcü TV ne zaman kuruldu, nasıl izlenir?

Yakın zamanda Yılmaz Özdil’in istifasının ardından istifalar peş peşe gelmiş Sözcü TV Ana Haber Bülteni sunucusu da istifasını vermişti. Gerçekleşen istifalar yerini yeni transferlere bırakırken FOX TV’den sonra YouTube’de gazetecilik faaliyetine devam eden Fatih Portakal’ın getirilmesiyle ses yaratan Sözcü TV, Estetik Yayın A.Ş.'nin sahibi olduğu, 2019 yılında web üzerinden, 30 Nisan 2021 tarihinde ise YouTube'ta yayına başladı.

Sözcü TV’nin tartışmalı bir hukuk sürecinden sonra televizyon haber kanalı olarak kendine yer buldu.

21 Şubat 2020 tarihinde Sivas'ın yerel kanalı Sivas SRT'nin lisans ve frekans haklarını sahibi olan Mega Ajans Reklamcılık Ticaret Şirketi’nden satın alan Sözcü TV, “Sivas SRT” olan logosunu “SZC” olarak değiştirmek için 27 Şubat 2020’de RTÜK’e başvurmuş ve RTÜK tarafından bu talebin aylardır gündeme alınmadığını ifade etmişti.

Sözcü Gazetesi de bunun haksızlık olduğunu kamuoyunda şu ifadelerle duyurmuştu:

RTÜK, bu haberden sonra toplandı. Logo değişikliği kararı beklenirken, Sözcü TV’ye ceza kesti. Gerekçe olarak “Sivas SRT” logosunun, “SRT Sivas” diye kullanıldığı bahanesini gösterdi.

Logo değişikliği talebinin idari mahkemesine taşınması sonucunda, RTÜK kararının dayanaksız olduğu belirtilerek SRT Sivas Televizyonu’nun logosunun SZC olarak değişmesine yönelik talebi onaylandı.

2023 Sözcü TV frekansı nedir? 2023 SZC TV frekans ayarları

Kanal Adı: SZC TV

Uydu : Türksat 4A

Frekans : 11837

Sinyal Oranı : 30.000

Polarizasyon : V (Dikey)

FEC : 2/3 Batı.

2023 Sözcü TV D-Smart, TV Plus, Digiturk, Türksat Kablo TV ve Tivibu Sözcü TV Kaçıncı kanalda?

D-smart: 93. Kanal

TV Plus 69. Kanal

Digiturk: 60kanal

Türksat Kablo TV: 76. Kanal

Tivibu: 69. Kanal

Türksat 4A.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.