Tomris filmi konusu nedir, oyuncuları ve yönetmeni kimdir?

Tomris filmi konusu nedir, oyuncuları ve yönetmeni kimdir?
TRT 1'de yayınlanan Tomris filmi binlerce kişiyi ekran başına kilitledi. Tomris Hatun kimdir? sorusu günün en çok arananları arasında yerimi alırken film hakkında da çok sayıda sorgulama gerçekleştirilerek bilgi sahibi olunmak isteniyor. Peki, Tomris filmi konusu nedir, oyuncuları ve yönetmeni kimdir? Tomris dizisi nerede vene zaman çekildi? Detaylar haberimzide yer alıyor.

Her hafta farklı filmlerle izleyicilerinin karşısına çıkan TRT 1'de yeni yapım Tomris olmuştu. Daha önce de çok sayıda izleyicinin seyrettiği yapım yine ilgiyle izlendi. İnternette de günün en çok arananları arasında Tomris filmi oyuncuları kimdir, nerede ve ne zaman çekildi? sorular sorularak yanıtları arandı. Ayrıca Massagetae halkının esk Türk dilini konuşması nedeniyle de daha da fazla ön plana çıkan film hakkındaki detaylar haberimizde yer alıyor.


 

TOMRİS FİLMİ KONUSU NEDİR?

Tomiris, bozkırların efsanevi kraliçesi Tomiris’in hikayesini konu ediyor. Tomris, M.Ö 6. yüzyılda kocasının ölümü üzerine tahta geçmek zorunda kalır. Bu sırada İskit-Saka İmparatorluğu dağılmak üzeredir. Ancak onun askeri dehası, taktiksel ve siyasi becerileri imparatorluğun yeniden Orta Asya'nın hakimi haline gelmesini sağlar. Pers İmparatorluğu ile yaptığı savaşta ordusunu komuta eden Tomris, savaşı kazanıp Türk tarihinin ilk kadın hükümdarı olarak adını Türk ve dünya tarihine yazdırır.


 

TOMRİS FİLMİ NEREDE VE NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

TRT 1'de izleyicilerin karşısına çıkan Tomris filmi 2017'de çekilmeye başlandı. Çekimler Kazakistan'ın farklı yerlerinde gerçekleştirildi.


 

TOMRİS FİLMİ OYUNCULARI KİMDİR?

  • * Almira Tursyn - Tomris
  • * Aizhan Lighg - Sardana
  • * Gassan Mesud - Kiros
  • * Berik Aitzhanov - Kurtun
  • * Adil Akhmetov - Argun
  • * Erkebulan Dayirov - Kharasp
  • * Azamat Satibaldi - Kavaz
  • * Psikolog olan Almira Tursyn, Tomris rolünü oynaması için 15 bin kişi arasından seçildi. Profesyonel binicilik, okçuluk dersleri aldı ve ayrıca kılıç ve bıçak kullanmayı öğrendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.