Uyanış: Büyük Selçuklu 1. bölüm reyting sonuçları | Dizi izlendi mi tutar mı?

Uyanış: Büyük Selçuklu 1. bölüm reyting sonuçları | Dizi izlendi mi tutar mı?
Bu akşam TRT 1 ekranlarında yayın hayatına başlayacak olan Uyanış: Büyük Selçuklu 1. bölüm reyting sonuçları ile karşınızdayız. Peki dizi izlendi mi tutar mı? Detaylar haberimizde.

Son dönemde iddialı dizileriyle dikkat çeken TRT 1'de 28 Eylül Pazartesi akşamı yepyeni bir yapım daha izleyicilerin karşısına çıktı. Kadrosunda birçok önemli oyuncuyu barındıran Uyanış: Büyük Selçuklu artık kanalın pazartesi günlerindeki reyting kozu olarak ekranlara gelecek. Ancak kalıcı olabilmesi için de yeterli izlenme oranlarını elde etmesi gerekiyor. Peki, Uyanış: Büyük Selçuklu 1. bölüm reyting sonuçları belli oldu mu? Dizi izlendi mi tutar mı? İşte detaylar...


Uyanış: Büyük Selçuklu konusu

Aşkla, sırla ve mücadele ile yoğrulmuş destansı bir yolculuk… Melikşah, Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan’ın ölümünün ardından tahta geçer. Aynı gün çok sevdiği Kıpçak hatunu Başulu'yu doğum yaparken kaybettiği haberini de almıştır. Kıpçak-Selçuklu düşmanlığı sebebiyle yeni doğan bebek, devletin devamlılığı için tehlike arz ediyordur. Melikşah için bu durum çok zor olsa da onu bir daha görmemek ve sormamak üzere Nizamülmülk’e teslim eder. Sultan Melikşah, Sultan Alparslan’dan aldığı Selçuklu Devleti’nin gücünü doruklara çıkarır. Fakat Selçuklu büyüdükçe düşmanları da hem devletin içinde hem de dışında çoğalmaktadır. Doğumundan itibaren kaderinin devletle bir yazıldığı, ölene kadar da tek gayesinin devlete hizmet olacağı düsturuyla yetişen Sencer, yıllarca aldığı eğitimle idealist bir kahramana dönüşür ve bu kahramanlıklar onu Sultan Melikşah’ın fedaisi yapar. Nizamülmülk’ün en güvendiği adamlarından olan Sencer, devleti için tüm zorlu görevleri üstlenmeye hazırdır. Melikşah ve Sencer türlü tehlikeler ile mücadele ederken en büyük destekçileri Nizamülmülk gibi liyakatli devlet adamları, Gazalî gibi alimler, Ömer Hayyam gibi bilim adamları, Yusuf Hamedani gibi irfan sahibi kişiler olacaktır. Diğer tarafta Karahanlı hanedanından gelen asil soylu Terken, Melikşah’ın hatunu olmanın verdiğii güçle devlete hâkim olmak istiyordur. Fakat onun bu ihtiraslarının karşısında devletin Baş Hatunu olan Melikşah’ın anası Seferiye, Melikşah’ın oğlu Tapar’ın Hatunu olan Gevher ve saraya gelişiyle dengeleri değiştirecek olan asil Türkmen kızı Elçin olacaktır. Selçukluyu yıkmaya yeminli Hasan Sabbah, devlete hâkim olmak isteyen Terken’in kurduğu tehlikeli entrikalar ve hepsinin ortasında amansız bir mücadeleye giren Sencer’in Turna ile yaşayacağı fırtınalı aşk…


 

Uyanış: Büyük Selçuklu oyuncu kadrosu

Dizinin oyuncu kadrosu özel olarak ata binme, ok atma ve kılıç kullanma eğitimleri almıştır. Dizi oyuncuları Kazakistan merkezli Ulusal Aksiyon Şirketi tarafından eğitilmektedir.

Buğra Gülsoy - Sultan Melikşah
Hatice Şendil - Terken Hatun
Gürkan Uygun - Hasan Sabbah
Ekin Koç - Ahmed Sencer
Leyla Lydia Tuğutlu - Elçin
İlker Kızmaz - Arslantaş
Mehmet Özgür - Nizamülmülk
Cemal Toktaş - İmam Gazali
Osman Sonant - Andreas
Sevda Erginci - Turna
Murat Garipağaoğlu - Fâtımîler Lideri
Bülent Alkış - Ömer Hayyam
Ciğdem Selışık Onat - Seferiye Hatun
Serdar Kılıç - Sultan Alparslan
Ali Gözüşirin - Muhammed Tapar
Leyla Feray - Gevher Hatun


Uyanış: Büyük Selçuklu reyting sonuçları

Son dönemde tarihi yapımlarla izleyicilerin karşısına çıkan TRT 1'in yeni dizisi Uyanış: Büyük Selçuklu'nun reyting sıralamasındaki yeri de merak konusu. Çünkü birden fazla çetin ceviz rakibi var. Çukur, Yasak Elma, Sefirin Kızı, Masterchef Türkiye ve Gençliğim Eyvah. Bu yapımlar arasında alacağı sıralama yayın hayatının ömrünü de belirleyecek. Tarih severlerin izlemesi beklenen dizi için yarını beklemekte fayda var. Sonuçlar açıklandıktan sonra konuşmak mümkün olacaktır.10:15-10:30 arasında web sitemizden okuyabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum