Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Teşekkürler Çatalca!

Çatalca halkının mağdur olduğu konulardaki duyarlılığı ile ilgili bir yazı yazacağım bugün. Çatalca bugüne kadar kadar tüm imza kampanyalarına neden bu kadar duyarlılık gösteriyor? Neden bir arada olmak gerekiyor ise, binlerce kişi olarak meydanlara iniyor? 
Şimdi düşünün bir imza kampanyası başlatmışız, demişiz ki 'Çatalca elektrik kesintilerinden bıktı. Hedef 25 bin imza.'
Ve bugün için ne rakam söylemem gerekirse 14 bin 12 imzaya ulaştık. Çatalca halkı elektrik kesintilerinden illallah etmiş durumda. Halk gibi düşünmeyenler bu imzalara ve halkın bizimle beraber hareket etmesine anlam veremeyebilir. Onların da kapasitelerine verelim. 25 bin imza toplanana kadar imza kampanyasına son vermeyeceğiz. Zaten elektrik kesintilerinin de bu süreçte sonlanacağı yok. 
Ardından Çatalca Cumhuriyet Meydanında 'çocuk istismarı ve çocuk ölümleri' için 'Sessiz Çığlık" adı altında bir toplanma gerçekleştirmişiz. Kalabalık meydanı doldurmuş. Ve tam 5 dakika boyunca tüm büyükler susmuş, meydan çocuk seslerine bırakılmıştı. Bin kişiyi geçen bir kalabalık. Diğer ilçelerde benzer eylemler yapılmış olmasına rağmen nüfusu en az ilçe olarak, en fazla kalabalığı sağlamışız. 
Yine taş ocağı açılma çalışmalarında, İnceğiz Mağaraları Mesire Alanının Arnavutköy Belediyesi'ne Verilmesi noktasındaki çalışmalara 'dur' demek için yine bin 200 kişi ile piknik yapmışız.
Çocuk parklarına kamera takılması noktasındaki teknik alt yapı araştırmaları ve  resmi prosedürlerin çalışmaları sürüyor. Bu noktada da binlerce kişi tarafıma "Biz de varız" diyerek destek olacağını ifade ediyor ve etmeye devam ediyor. 
Çatalca Devlet Hastanesi'nin sırf soğutma sistemleri çalışmıyor diye ameliyat yapamaz hale geldiğini, hatta ve hatta sünnetlerin bile iptal edildiğini duyurmuşuz. Bir sünnet bile yapamaz hale gelen Çatalca Devlet Hastanesi için tüm idareci ve siyasileri göreve davet etmişiz. Tarafımıza Bakanlıkça telefon açılıp bilgiler verilmiş ve bilgiler alınmıştır. Ne mutlu bizlere... 
BEDAŞ'ın defalarca tarafımıza açıklaması olmasına rağmen yine de halkın sesi olmaya devam etmişiz. 
Suyu kesilen, elektriği kesilen, yolu bozulan, kaldırımda yürüyemeyen, hasta olup tedavi göremeyen, trafik kazalarına, yangına şahit olan ve bunun gibi yüzlerce konuda, gün içerisinde tarafıma binlerce mesaj ile ulaşmışsınız. 
Bugüne kadar yüzlerce kişiye iş bulunmasına vesile olmuşuz. Okulların açıldığı günlerde yüzlerce çocuğumuzu giydirmişiz. Bu noktada maddi ve manevi çok katkı sağlayanımız olmuş. 
Ramazan aylarında koliler dağıtmışız. 
Resmi kurumlara ulaşımları en kısa sürede sağlamışız... 
Sizin anlayacağınız o kadar çok şey yapmışız ki, mesleğimiz olan gazeteciliği Çatalca'da çok başka boyutlara taşımışız. 
He sadece şunun çok iyi bilinmesini isterim ki, bizden sonra bu mesleği yapacak olanlara, masa başında değil, halkın içinde yapmaları konusunda da her daim telkinlerimiz olacaktır. 
Gerçek olan tek bir şey vardır. 
Bizi biz yapan Çatalca'nın değerleri, Çatalca'nın halkı, Çatalca'nın gül yüzlü ve samimi insanlarıdır. 
Öylesine güzel bir ilçede yaşıyoruz ki, bu ilçeye ne yapsak azdır. 
İyi ki varsın Çatalca...
İyi ki varsın Çatalcalı... 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi