Teşekkürler Türkiye!

Bu tabloyu öyle özlemişim ki! Abartısız ve gösterişten uzak kazanma sevinci, küfürden nefretten uzak barışçı bir sevgi dili, ve ilk işi Anıtkabir’e giderek Atatürk’ün huzurunda millete söz veren bir başkan...Umutlandık, sevindik. 
İşte bu bizim özlediğimiz fotoğraf. Teşekkürler İstanbul, teşekkürler Ankara, teşekkürler İzmir, teşekkürler Antalya, Aydın, Çanakkale, Kırşehir, Eskişehir, Tunceli... 
***
31 Mart akşamı, herkes gibi nefesimi tutarak açılan sandıklara odaklandım. O anda aklımdan geçenleri dile getirmeyeceğim ama, Ekrem İmamoğlu’nun her canlı yayına çıkışı ile zihnimi dağıttım, içim ferahladı. Bu nedenle ayrıca canı gönülden teşekkür ediyorum. “Hak yemedim, hakkımı da yedirmem”diye kendisine verilen her oyun arkasında durduğu için minnetarım.    
*** 
Bakın burası gerçekten çok önemli...Halk mesajını vermiştir. El değiştiren belediyelerde hükümet adına, çıkan sonuç; Tanzim kuyruklarına, açlığa, işsizliğe, baskıya, tehdide gösterilmiş kırmızı karttır. 
Bizim ülkemizde klişeleşmiş bir söz var. Hangi zamandan, kimin belediye başkanlığı döneminden geldiğini hatırlamıyorum ama hala günümüzde kullanılan bir cümle bu; “Çalıyor ama çalışıyor”deyip oy verirdi insanlar. İnanıyorum ki bu cümleyi sileceğiz aklımızdan ve tarihin tozlu sayfalarında komik bir replik olarak hatırlayacağız.   
***
Esas önemli süreç ise bundan sonrası... O kısmı daha sonra çok konuşacağız sanıyorum ama şu anda bugünün sevincini yaşamak istiyorum.
Temiz ve şeffaf bir yönetim olacağından şüphem yok. Her türlü nefretten ve ayrımcılıktan uzak bu dilin devam etmesini ve başkan adaylarının idaresinde bulunan il ve ilçelerde insanlara yüksek yaşam kalitesi getirmesini diliyorum. Teşekkürler Türkiyem...
***
Sevgiyle kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sevim Güney Arşivi