Toprak olmak ne garip şey anne…

Toprak olmak ne garip şey anne yaşamak isterken delice” diyor Ahmet KAYA, Nevzat ÇELİK’in şiirini yorumladığı şarkısında..

Herkesin ölümü kendi için yok gibi bir şeyken, öze dönüşün toprağa olacağını yaşıyorken kim düşünmek ister ki?

Toprağa karışmak öze dönüştür aslında. Sonun başlangıcıyla bilinmezlere giden mutlak yolculuğu düşünmek bile çok garip bir duygu…

Ne yaparsan yap kuralı ben koyarım sen istemesen bile uyacaksın çünkü güç benim, düzen benim ve eninde sonunda ne olursan ol benim gerçeğimle bütünleşeceksin”… diyor toprak..

Çamurundan kendimizi sakındığımız, toz- kir yapmasın diye üstünü betonlarla örttüğümüz toprağın, asıl ve sonsuz zamanlarca evimiz olduğunu düşünmeden yaşamaya kendini kaptırmak güneşi balçıkla sıvamaya çalışmaktan başka ne olabilir ki?..

Sonuçta bir avuç toprak olacağını bile bile, insanların doymak bilmez hırslarına ve yedikleri kul hakkına şaşarım. Değer mi?” Diye yazmıştı Uğur GÖKBULUT. Ne kadar doğru bir tespit.

İçinde milyonlarca canlı bitki ve yaşayan hayvanların yanı sıra, sonsuz rakamlarda mikro organizmayı barındıran toprağın, o nu yok saydığımız anlarda bile, yaşamamızı sağlayan temel besin ve elementsel zenginliklerin tek ve mutlak sahibi olduğunu göz ardı etmek gerçeklerle yüzleşmekten korkmak değil midir?.

100 sene öncesinde dünyada yaşayan hemen hemen bütün canlıların, bastığımız, ekip biçtiğimiz toprağa karıştığını bilip, bilmiyormuş gibi yaşamak düşüncesizliğin ta kendisidir aslında.

Toprak olmak duygusunu düşündükçe, bende daha bir anlamsızlık kazanıyor hayat ve ölümsüzmüşüz gibi verdiğimiz maddi mücadele…

Paramızın bol olup olmamasından çok, dönüştükten sonra toprağımızın ne kadar bol ve bereketli oluşu mudur asıl düşünülmesi gereken şey…

Kafam karıştı.

Hem de her şey bu kadar kesin ve netken…

Bir tohuma toprak olmayı seçenlere selam olsun…

Yüzlerce yıl sonra yaşayacak olan insanların koklayacağı bir çiçeğin, ya da yiyecekleri bir meyvenin toprağı olacak olmanızı düşünüp öyle yaşamayı deneyin isterseniz…

Ne güzel yazmış Nevzat ÇELİK, güzel söylemiş Ahmet KAYA “Toprak olmak ne garip şey anne, yaşamak isterken delice”

VESSELAM…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Remzi Tanış Arşivi