Trabzonspor'un gündemini Burak Zihni yorumladı

Sezonun ilk maçında Başakşehir’e karşı kaybettiği 3 puanın yanısıra oynadığı futbolla da eleştirilerin hedefi olan Trabzonspor, çıktığı 3 maçta 7 puan toplamış ve taraftarlarını heyecanlandırmıştı. Bu hafta Alanyaspor’a konuk olacak Fırtına’da yaşanan Burak krizinden yapılan transferlere, Ünal Karaman tercihinden taraftarın nabzına, Zeki Yavru’dan yönetime kadar pek çok konuyu Gazete Damga Haber Müdürü Anıl Boduç sordu, spor muhabirmiz Burak Zihni yorumladı...

Yönetim nihai kararını vermeden pek çok isimle görüştü. Sonunda Ünal Karaman’ı göreve getirdi. Ünal hoca tercihini nasıl değerlendiriyorsun?
 Ünal Karaman ismi Trabzonspor tarihininde çok farklı bir yerdedir. Kendisi değerli ve kıymetlidir. Bu koltuğa da yakışacak insanlardan biridir. Ancak futbol acımasızdır. Şota, Hami Mandıralı gibi pek çok isim başarısız oldu ve taraftarla arası açıldı.Ünal Hoca kötü başladı ancak eleştirdiğimiz hatalar için ısrar etmedi. Ersun Yanal’da faturasını ağır ödemiştik. Aidiyeti umarım bizi başarıya götürür.

Sezona kötü başlasa da sonrasında toparlanıldı. Ligin geri kalan dönemi için nasıl bir Trabzonspor bekliyorsun?
- Başakşehir maçını son üç maçtan ayrı düşünerek yok sayıyorum. O gün bir takım yoktu sahada. Ben şahsım adına daha kötüsünü beklerken sanki bir sihirli değnek değdi oyunculara. Sivasspor maçında alınan puanın ardından Ankaragücü beraberliği moral bozsa da Galatasaray karşısındaki zafer doping etkisi yarattı. Bu form devam ederse başarı gelir. 

İran pazarına yönlendi takım. Sonrasında bir gol atan santrafor ve İsrail’den 30 yaşında bir kanat oyuncusu geldi. Fransa’dan Toure. Maliyet olarak belki tercih sebebi denilebilir ama performansları ne derece katkı sağlar?
- Yönetimin geldiği günden bu yana güttüğü fiyat politikasına uyması kulübün borcu yönünden iyi bir iş gibi görünüyor. Menajer paralarına kadar her şeyi açıkladılar. Galatasaray karşısındaki oyunları herkesi mest etti ama tek çiçekle bahar gelmiyor. Devam ederlerse bu şekilde çok can yakarlar.

Zeki ile sözleşme imzalanması sence takım için doğru mu? Çok tepki aldı çünkü.
- Geçmişe dönmek gerek bunun için. Zeki Yavru bugüne kadar ne yapmış, nerelerde oynamış, hangi olaylarda baş rolü almış... Trabzonspor kariyerinden sonra yukarısı için hiçbir adım atamamış, vasat bile olmayan bir performansa sahip. Bir insanın Süper Lig’de yalandan bile olsa dedikodu haberi çıkar. Yok Zeki’de yok yani. Siz bu çocuğu alıp şampiyonluk yarışı verecek takıma alıp ‘Trabzonlular istenmiyor’ diye algı yapıyorsunuz. Hadi oradan derler adama.

Ünal Hoca ile birlikte özellikte hep uzak kalınan orta saha verimliliğinde artış görüyoruz. Sosa geldiği günden bu yana en etkili futbolunu oynuyor. Yusuf yine baş rolde atakların oluşmasında. Abdülkadir’de biraz düşüş var ama şu ana kadar pek sırıtmadı sanki. Onazi de Galatasaray maçının kahramanıydı.
- Teknik meziyetleri belki sınırlı olabilir ama bu şehri en iyi bilen insanlardan biridir Ünal Karaman. Beyin olarak rahat eden futbolcu sahada da sizin için en iyisini verir. Sosa’da bu durum hallolmuş durumda şu an. Yeteneğinden şüphe yok zaten.

Karın ağrısı var bir de Trabzonspor’da. Burak Yılmaz sürekli nükseden bir ağrısı kulübün. Neler yaşanıyor ve kim haklı? Bundan sonraki süreçte performans ve ger dönüş anlamında istenen alınabilir mi Burak’tan?
- Başından beri gözlemlediğimiz ama açıklamalarla sürekli karar değiştirdiğimiz bir durum söz konusu. Açık açık Burak Yılmaz satılmak istendi. Darphane mevzusu falan hikaye. Yönetim en çok kim verirse ona satacaktı Burak’ı. Ama olmadı. Burak iletişim kurulabilirse gerekeni yapacaktır. Arabulucu lazım.

Rodallega ve Ekuban Burak’ın muhtemel transferi sonrasında o bölgenin ağırlığını kaldırabilecek kapasitede mi?
- Burak geldiği gün ‘Sadece bir transfer değil’ sözü söylemiştim. Kendisi bu şehir ve takım için önemli bir değer. Bu formayı giydiği süre içerisinde de öyle kalacak. Sorunlar gelir geçer. Onun yerini doldurma çabası yıllarca karavana ile sonuçlandı. Rodallega kaliteli bir forvet ama Burak’a tercih etmem. Caleb Ekuban her ne kadar ligdeki ilk maçında gol atsa da yine de kapalı kutu. Yorum yapmak zor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.