Tuğba Ekinci'nin sözleri, Sıla ve Ahmet Kural üzerine...

İki ünlü isim. Birisi şarkıcı, diğeri oyuncu. Mesleklerinde oldukça başarılı ve zirveye oynayan karakterler. Sıla ve Ahmet Kural'dan bahsediyorum. Dün ekranlara son dakika haberi olarak geldiler. Sıla bir süre ayrı kaldıktan sonra barıştığı Ahmet Kural hakkında şikayette bulunmak üzere İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Çıkışta da açıklamalarda bulundu. O an görüntü vermek istemediğinden diye düşünüyorum, kısa tuttu. Ardından da sosyal medyadan içini döktü. Söz konusu magazin camiasına mal olmuş kişiler olunca etkisi de tepkisi de haliyle büyük oluyor. Sıla'nın yanında olanlar da vardı Ahmet Kural'a destek verenler de. Sorular ise Ahmet Kural Sıla'yı dövdü mü? Sıla Ahmet Kural'dan dayak yedi mi? Sıla'nın darp görüntüleri var mı?

Aralarında şu an için ne yaşandı detaylı olarak sadece aile bireyleri biliyordur. Belki onlar da bilmiyor. Ancak verilen/verilecek ifadeler ve açılması muhtemel dava sonrasında birçok konunun aydınlanacağını düşünüyorum. Ancak bir kadına şiddet iddiasının daha gündeme gelmesi herkesi üzüyor. Belki bugün Sıla yerinde bir başkası olsa bu kadar yansıması olmayacaktı ancak her geçen gün bir yenisinin eklendiği kadına şiddet olaylarının artık son bulması en büyük dileğimiz. Haklı haksız ya da suçlu suçsuz konuşmaktan gına geldi.

Her şey bir kenara sabah Tuğba Ekinci'nin Instagram paylaşımına rastladım. Uzun zamandır televizyon dünyasında var olan ve genelde güzelliği ile adından söz ettiren bir şarkıcı kendisi. Yazısında şunları söylemiş;
Küçük çocuk gibi güçlü bir bayana ses sanatçısına bu şikayeti yakıştıramadım. Her ilişkide oluyor itip kakışmalar ahmet herzaman ailesine çok hayırlı evlat oldu . Meslegini tehlikeye atmanın alemi Yok Gerekdiginde erkek gibisiniz 15 temmuz mitingi için açıklamanız yürüyüş sitiliniz, konuşma şekliniz, şarkıları tonlandırma vs ahmet benim eski dostum asla büyük hatalar yapıcak biri degil ayrıca şiddet görmek istemeyen bayanlar şiddet görmez.Saygılar &Sevgiler (Ya göründüğün gibi ol yada oldugun gibi görün) MEVLANA

Tuğba Ekinci'ye soruyorum
1) Kadın gördüğü şiddete sessiz mi kalmalı?
2) Erkek gösterdiği (Sadece Ahmet Kural değil, tüm erkekler) bu davranışın cezasını çekmeyecek mi? Yakın arkadaşı Ahmet Kural'ın yerine farklı bir kişi olsa tepkisi yine böyle mi olacaktı?
3) 15 Temmuz'daki sözleri bir kadına şiddet için gerekçe midir?
4) Şiddet görmek istemeyen kadın şiddet görmez ne demek? Bir kadın şiddet görmek için ne isteyebilir? Hangi gerekçe şiddet gösterdiği öne sürülen Ahmet Kural'ı haklı çıkarabilir?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Burak Zihni Arşivi