Türkiye’ye kimler ayar vermeye çalışıyor?

Biz Türkiye Cumhuriyetiyiz, bizim geçmişimizle kavgamız tarihle yaşıt. Ülkemizi yurdumuzu bölmeye çalışanlar bilsinler ki bu çok büyük bir kumar. 
Biz cepheden kaçmış bir millet değiliz! Biz kan dökmeye meraklı bir millet değiliz! Cephede bile yaralı bir düşman askerini öldürmeyiz. Tarih buna şahit!  Ama bazı ülkeler sanırım bizim Osmanlı tokatımızı unutmuş olacak ki sürekli ülkemiz üzerinde yeni oyunlar peşindeler. Suriye de olsun Libya’da olsun ülkemiz için farklı stratejiler dönüyor. Ben inanıyorum ki coğrafya ne olursa olsun, tarih bizi çağırıyor. Bazen geçmişten gelen o büyük imparatorluğumuzun gölgesinde şahlanıyoruz bazen sorumluluğunda eziliyoruz.
Kimi zamanda kabımıza sığamıyoruz. Bu kadar görkemli bir tarihimiz var demek, bir hikâyeden ibaret değildir. Bunun bir de sorumluluğu var. Biz Kafkaslara, Balkanlara, Orta Doğuya, İran’a, Libya’ya ve Suriye’ye sırtımızı dönemeyiz. Çünkü tarih bizi zorluyor. Türkiye artık pek çok olaya müdahale edecek, pek çok olayı engelleyecek veya başlatacak konuma gelmiştir. 
Aksini düşünenler bilsin ki kazdığınız kör kuyulara tuzaklara kendiniz gireceksiniz. Bizi tarih sahnesinden silmeye kimsenin gücü yetmez. Mevzu toprak bayrak devlet olunca bizim erkeklerimiz yiğit, kadınlarımız cevvaldir.
Bunu unutan dış ve iç mihraklar bir kenara yazın tarih sizi asla unutmayacak. Gerçi artık savaşlar sadece cephede değil, içten içe çökertmeye çalışıyorlar hepimizi. Belli bir kesimi kandırarak satmış olduğunuz zehirli tohumları bir gün siz bile yemek için bulamayacaksınız. Ülkemiz ve birçok ülke yaptığınız kalleşliği görecek ve size diz çöktürecek. Soğuk sıcak savaşı bitirdiniz sıra dünyada GDO savaşlarına geldi. Sinsice haince kurmuş olduğunuz gıda terörü sizin başınıza bela olacaktır. Tabi biliyoruz ki derdiniz sadece tohum satıp para kazanmak değil genlerle oynamak toplumsal ahlaka hafızaya zarar vermek. Bunu avazım çıktığı kadar söylemeye devam edeceğim. Ama bazılarının işe gelmediği için yine beni çoğu kişi duyamayacak biliyorum. 
Konuyla ilgili araştırma yaparken geçmiş yıllardaki bir açıklamaya denk geldim. Türkiye Tohumcular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Akcan, Türkiye’de hiç GDO’lu tohum yok diye bir açıklama yapmış 2018 yılında. Soruyorum kendisine bu veriyi kendisini nereden almış, hiç mi açıp bir satır okumamış. Bu nasıl bir görmezliktir ve yanlış yönlendirmedir. Kendisi kimlere hizmet ediyor merak etmiyor değilim açıkçası.
2 yıl bile geçmiş olsa zihniyet yanlış umarım kendisinin mantıklı bir açıklaması         vardır?
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahattin Demir Arşivi