Belediyeden inovatif çözüm

Belediyeden inovatif çözüm
Koronavirüs salgınının Türkiye'de görüldüğü ilk tarih olan 10 Mart’tan itibaren salgının bulaş zinciri kırmak adına çalışmalar da devam ediyor.

Tuzla Belediyesi her gün yapılan denetimlerin yanı sıra, temizlik, karantinada bulunan vatandaşlara yemek, Vefa Hattı ile ihtiyaçların giderilmesi, online dersler ve ürettiği inovatif çözümler ile sürece katkı sağladığını duyurdu. Belediye ekipleri, mart ayından itibaren yapılan çalışmalarla insanların kalabalık ortamlarda bulunmasının önüne geçerken temizlik çalışmaları ile de temas edilecek yüzeyleri tek tek temizliyor. Yüz yüze eğitime ara verilmesi nedeniyle hiçbir çocuğun eğitimden uzak kalmaması nedeniyle Askıda Tablet kampanyası da alınan tedbirlerde biri. Başlatılan kampanya ile Tuzla’da online olmayan ev kalmaması için çalışmalar yürütülüyor.

Pazarlarda sıkı önlem

Tuzla’nın 17 mahallesinde kurulan semt pazarları Tuzla Belediyesi Zabıtaları tarafından denetleniyor. Pazar esnafına maske denetimleri yapılırken, HES kodları sorgulanarak karantinada olması gereken esnafın pazara girişine izin verilmiyor. Ayrıca pazar girişlerine konulan dezenfektan üniteleri ile hijyen noktaları oluşturulurken, pazar içerisine sınırlı sayıda vatandaş alınması sağlanıyor. Tuzla ilçe sınırları içerisinde bulunan her sokak, özel karışımlar yüklenmiş yıkama araçları ile her gün dezenfekte ediliyor. Her sokakta bulunan yer üstü konteynerler ile yer altı konteynerler ise özel yıkama araçları ile dezenfekte ediliyor. İnsanların konteynere temas ettiği alanlar olan, kapak açma kulpları hijyen hale getiriliyor. Tuzla’da bulunan yaya alt geçitleri de ozon yıkama ile dezenfekte ediliyor. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.