Acı biber reçelli muska böreği nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Acı biber reçelli muska böreği tarifi ve malzemeleri

Acı biber reçelli muska böreği nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Acı biber reçelli muska böreği tarifi ve malzemeleri
Kanal D ekranlarının sevilerek izlenen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bölümler televizyondaki yerini almaya devam ediyor. Birbirinden hamarat gelinler ve iddialı kayınvalidelerin puan savaşında haftanın ikinci yemeği de belli oldu. Buna göre acı biber reçelli muska böreği hazırlanacak. Peki, acı biber reçelli muska böreği nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Acı biber reçelli muska böreği tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

Demet Akalın'ın sunduğu Gelinim Mutfakta 757. bölüm ekranlardaki yerini alıyor. Gelinlerin ve kayınvalidelerin mücadelesinin devam ettiği zorlu maratonda hazırlanan yemekler izleyiciler tarafından ilgiyle takip ediliyor. Bugünün lezzeti de belli oldu. Ağızda kıtır kıtır dağılan ve tadı ile de sizi mest edecek bir aperatif ekranlarda yapılacak. Gelinleri ise kaynanalar ve Demet Akalın puanlayacak. Seyircilerin sofralarına da taşımak istediği günün yemeği acı biber reçelli muska böreği oldu. Peki, acı biber reçelli muska böreği nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Acı biber reçelli muska böreği tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.


Acı biber reçelli muska böreği malzemeleri

Acı Biber Reçeli Malzemeleri

  • 2 adet Meksika Biberi (jülyen doğranmış)
  • 1/2 adet Kapya Biber (jülyen doğranmış)
  • 1/2 bardak Su
  • 1/2 bardak Şeker
  • 1 yemek kaşığı Limon Suyu

Kıymalı Muska Böreği Malzemeleri

  • 200 gram Kıyma
  • 1 adet Soğan
  • 1/4 bardak Ceviz
  • 2 yemek kaşığı Dolmalık Fıstık
  • 2 çay kaşığı Yenibahar
  • 1 çay kaşığı Tarçın
  • 3 yemek kaşığı Maydanoz
  • 2 yemek kaşığı Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı Tereyağı
  • Tuz, Karabiber
  • 2 adet Günlük Yufka
  • Kızartmak için Sıvı Yağ

Püf Noktaları

Böreğin iç harcını hazırlarken, tereyağını tavanın altını kapattıktan sonra eklerseniz, yumuşak bir iç elde edebilirsiniz.


Acı biber reçelli muska böreği


Acı biber reçelli muska böreği yapılışı

Acı Biber Reçeli Nasıl Yapılır?

  • Kapya biber ve Meksika biberini bir sos tavasının içerisine alın.
  • İçerisine şekeri ekleyin ve üzerinden suyu gezdirin.
  • Sos tavasını ocağa alın ve kısık ateşte kaynama noktasına getirin.
  • Kaynadığını görünce içerisine limon suyunu ekleyin ve 7-8 dakika daha pişirip altını kapatın.

Kıymalı Muska Böreği Nasıl Yapılır?

  • Tavayı ocağa alın ve altını açıp tavayı ısıtın.
  • Dolmalık fıstıkları ve cevizi tavaya alın ve renk değiştirene kadar kavurun.
  • Zeytinyağını ve kıymayı ekleyin.
  • Kıymayı bir tahta kaşık yardımıyla ezerek pişirin.
  • Kıymanın piştiğini gördükten sonra soğanı ilave edin.
  • Yemeklik doğranmış soğanı ilave edin ve soğan da pişene kadar 5-6 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Ocaktan almadan önce baharatları da ilave edin ve biraz daha karıştırın.
  • Tavanın altını kapatın ve tereyağını ilave edin.
  • Son olarak maydanozu ekleyin ve 2-3 dakika kadar ılıması için bekleyin.
  • Yufkayı dört parmak kalınlığında olacak şekilde şeritler halinde kesin.
  • Yufkanın uzun olan yerlerini de uzunlamasına ortadan ikiye keserseniz; daha bol içli ve daha az yufkalı ve daha lezzetli bir börek elde edebilirsiniz.
  • Yufkayı tezgahın üzerine serin ve bir tatlı kaşığı harçtan koyup muska şeklinde sarın.
  • Kızartma tavasına sıvıyağ koyun ve altını açıp kısık ateşte ısıtın.
  • Yağ ısınınca börekleri tavaya alın ve her iki tarafı da altın sarısı olana kadar kızartın.
  • Börekleri kağıt havluya alın ve 2-3 dakika yağını çekmesini bekleyin.
  • Börekleri bir servis tabağına alın ve yanında acı biber reçeli ile birlikte servis edin.
  • Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.