Allı burma nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta allı burma tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Allı burma nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta allı burma tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Türkiye'nin en çok seyredilen yarışmalarından biri olarak Kanal D ekranlarındaki yerini almaya devam eden Gelinim Mutfakta'nın bir haftası daha sona eriyor. 161'inci haftasına nokta konulacak programda bugün tatlı hazırlanacak ve ardından kazananlar açıklanacak. Haftanın tatlısı ise allı burma oldu. Gelinim Mutfakta allı burma tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Mehmet Ali Erbil'in sunumu ile izleyenlerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir haftanın daha son günü. Pazartesi günü başlayan mücadelede 4 çeyrek altın verildi. Bugün de beş altın bileziğin sahibi olacak. Gelinler yaptıkları yemeklerin ardından bugün tatlılarla birlikte kayınvalidelerin karşısına çıkacak. Ardından da kazanan açıklanacak. Dört bölümdür yemek hazırlayan gelinler bugün ise allı burma ile altın rekabetine girecek. Peki, allı burma nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta allı burma malzemeleri, tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.


Allı burma malzemeleri

  • 150gr  erimiş tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 yumurta
  • 1 fiske tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket karbonat
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • alabildigi kadar  un

Hamur’u açmak için

  • 2 yemek kaşığı un
  • 300gr nişasta

iç malzeme

  • 500gr ceviz içi, ince dövülmüş

şerbeti

  • 5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • yarım limonun suyu

ilaveten

  • 200gr tereyağı

allı burma gelinim mutfakta

 

Allı burma malzemeleri

Servisten bir gün önce hamur malzemelerini yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettikten sonra 10-15 dakika dinlenmesini sağlayalım.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparalım.
Bezeleri un+nişasta karışımıyla mümkün olduğunca ince açalım.
Üzerine bolca ceviz serpelim ve  kenardan başlayarak oklavaya saralım.Sardıktan sonra  elimizle iki ucundan büzerek tepsiye yerleştirelim.
Bu şekilde tüm bezeleri açarak tepsinin tamamını dolduralım
Şerbetimizi hazırlamak için toz şeker ve suyu  tencereye koyalım ve kaynatalım, kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra  yarım limonu sıkıp  5 dakika daha kaynatalım ve ocağın altını kapatalım.
200gr tereyağını tavada  eritelim ve üzerinde biriken köpükleri aldıktan sonra kızgın yağı baklavanın her tarafına değecek şekilde kaşıkla dökelim.
 Bıçağın ucuyla çok fazla ezmeden istediğiniz büyüklükte kestikten sonra 190C fırında iyice kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkan  tatlımız  ılık  olana kadar bekledikten sonra soğuk  şerbeti üzerine dökelim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.