Arka Sokaklar'dan istifa eden Çiğdem Çimen Şerefoğlu konuştu: Değersiz hissettim

Arka Sokaklar'dan istifa eden Çiğdem Çimen Şerefoğlu konuştu: Değersiz hissettim
Kanal D’nin fenomen dizisi Arka Sokaklar'da sigorta ve maaş krizi büyüyor. Set çalışanlarının sigortasının geç yapıldığı ve maaşlarının ödenmediği Arka Sokaklar dizisinde ilk ayrılık gerçekleşti. Set ekibi ödemeler yapılana kadar sete çıkmama kararı alırken, dizinin 14 sezondur sanat yönetmenliğini yapan Çiğdem Çimen Şerefoğlu'ndan flaş istifa kararı geldi

Dizinin 14 sezondur sanat yönetmenliğini yapan Çiğdem Çimen Şerefoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile istifa ettiğini duyurdu. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama üzerine kendisiyle görüştüğümüz Şerefoğlu, Damga okuyucuları için yaşananları anlattı. 2009 yılından bu yana Erler Filmde Arka Sokaklar dizisinde sanat yönetmenliği yaptığını, öncesinde de yine aynı yapım firmasının Akasya Durağı setini kurduğunu bir süre sanat yönetmenliğini yaptığını söyleyen Şerefoğlu; “Bu dizide bunca sezondur uzun uzun çalışma sebebim değerli yönetmenimiz Orhan Oğuz'dur. Kendisinden çok şey öğrendim ve keyifle çalıştık. Senaryo sayfa sayısı her geçen yıl daha da artıyor, hazırlık ve çekim sürelerini zorlaştırıyordu, ekip zamanla yarışıyor canla başla çalışıyorduk. Pozisyonum gereği setteki kuru sıkı tabancaların, tüfeklerin sorumluluğu bendeydi. Patlama, çatlama, çatışma yıllarca rutinimiz oldu. Her yıl ben ve sanat ekibim sezon başlamadan önce, iki hafta öncesinden gelip ön hazırlık yaptı ve hiç kaşe alamadık. Sezon başından itibaren hazırlık sonrası 8 bölüm çektik ve teknik olarak ben ve ekibim Ağustos 15’ten beri işe geldik ve tüm ekibe sezon başından beri kaşe ödemesi yapılmadı. Bunun sebebini sorduğumuzda asla net bir cevap alamadık. Kendi aramızda birbirimize harçlık vererek sete çıkıyorduk, ihtiyaçlarımızı karşılayamaz olduk. Çoğu arkadaşımız kira, kredi, fatura vb ödemelerini yapamadı, çocuklular ailesine mahcup gidiyordu.Tüm bunların sette üzüntü, gerginlik ve motivasyon bozukluğu yarattı” dedi.


Değersiz hissettim

Oyuncuların da ödeme alamadıklarını ve son olarak yönetmenin yapıma haber yolladığını belirten Şerefoğlu şöyle devam etti, “Ekibimize ödeme ne zaman yapılacak? Diye sorduğumuzda yine net cevap alamadık.Tüm bunlar olurken sigortalarının ha bugün ha yarın yapılacak diye sabrettik. Maalesef Ekim 22‘de yapılmış. Bu beni çok üzdü. Her şekilde haklarımızın ihmal edilip bilgilendirilmediğimiz için kendimi değersiz hissettim. Eğer Erler Film yetkili kişisi sete gelip bizleri en azından şefleri toplayıp neden ödeme yapamadıklarını, sigortalarımızı neden geciktirdiklerini ve maaşlarımızı şu tarihte ödemeye başlayacaklarını açıklasaydı bir bilinmezlik içinde gergin olmazdık.”



Yasal yoldan ilerleyecek

Yapımın seslerini duymak istemediklerini söyleyen Şerefoğlu yaşananları şöyle noktaladı, “Benim vicdanım rahat, verdiğim bütün sözleri tuttum, işimi yaptım, sorumluluklarımı yerine getirdim. Sesimizi bir türlü duymak istemediler derdimizi dinlemediler. Bende ekibimle karar aldım ve işi bırakmayı uygun gördüm. Daha fazla yıpranmaya lüzum yok. Bu kararımı Instagram hesabımdan bildirirken eş zamanlı medyada setin durduğu haberi çıktı. Bu şirkette duyuldu vs. Ekibimle yasal yollara başvurarak sigorta ve maaş hakkımızı almaya karar verdim. Bundan sonraki süreç yasal yoldan ilerleyecek. Ben isterdim ki bunca yıl kader birliği yaptığım ekibimle beraber Arka Sokaklar finale kadar çalışayım ama buraya kadarmış.”

Dilek BOZKURT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.