Çiçek soğanı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta çiçek soğanı tarifi, mazlemeleri ve yapılışı

Çiçek soğanı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta çiçek soğanı tarifi, mazlemeleri ve yapılışı
Türkiye'nin en çok seyredilen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da yeni bir hafta daha başlıyor. Birbirinden iddialı yarışmacıların kozlarını paylaştığı günde elde edilecek puanlar kadar hazırlanacak yemek de merak ediliyor. Haftanın ilk gününde çiçek soğanı yapılacak. Peki, çiçek soğanı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta çiçek soğanı tarifi, mazlemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Kanal D ekranlarının sevilerek izlenen yarışması Gelinim Mutfakta'nın 153. haftası bugün başlıyor. Dört takımda yer alan gelin ve kayınvalidelerin mücadelesinde bugün de leziz bir yemek jüri karşısına çıkacak. Yapılacak tadımlar sonrasında alınacak puanlar günün birincisini belirleyecek. Her anı büyük bir çekişmeye sahne olan programda yine lezzet savaşı verilecek. Haftanın ilk tercihi ise çiçek soğanı oldu. Seyirciler de bu yemeği hazırlayarak sofralarına taşımak istiyor. Gelinim Mutfakta çiçek soğanı tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.  Sizler de  tarifi denediyseniz yorum olarak yazabilirsiniz.



Çiçek soğanı malzemeleri

1 adet beyaz soğan
2 adet yumurta
250 mililitre süt
200 gram un
1 çay bardağı nişasta
4 yemek kaşığı bayat ekmek kırıntısı
2 tatlı kaşığı kekik
2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
2 tatlı kaşığı sarımsak tozu ya da 3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ


çiçek soğanı


 

Çiçek soğanı malzemeleri

Mümkün olan en büyük ve düzgün şekilli soğanı kullanmaya çalışın.
Tepesini kesip kabuklarını soyun ancak kökünü ayırmayın.
Soğanı ters yüz edip kökü üstte kalacak şekilde kesme tahtasına yerleştirin.
Kökten 1 santimetre kalacak şekilde soğanı dik, yatay ve diyagonal olmak üzere dört kez kesip 8 parçaya bölün. (Soğanınız yeterince büyükse 12 ya da 16 parça da kesebilirsiniz.)
Yeniden kaldırıp kökü alta gelecek şekilde tahtanın üzerine hafifçe atın ve parçaların çiçek gibi açılmasını sağlayın. (Soğanı buzlu suya koyarsanız daha kolay açılır.)
Diğer yanda un, nişasta, ekmek kırıntısı, tuz, sarımsak ve baharatları güzelce karıştırın.
Yumurtayı ve sütü de ayrı bir yerde çırpın.
Sıvı yağı derin bir tencerede ısıtmaya başlayın.
Açılan soğanı kurulayıp önce unlu sonra yumurtalı sonra tekrar unlu karışıma bulayın. Buladığınız malzemelerin soğan parçaları arasına güzelce girdiğinden emin olun.
Güzelce kapladığınız soğanı bir kevgir yardımıyla yağa alın ve tencerenin ortasında tutarak kızartın.
Kızaran soğanı yağdan alıp kağıt havlunun üzerinde fazla yağını çektirin.
Ketçap, hardal gibi soslarla servis edebilirsiniz.

Not: Soğan çiçeği ya da çiçek soğan, ABD?de doğup ülkemizde de yaygınlaşmış bir tür atıştırmalık. Özellikle burger gibi sokak lezzetlerinin yanına yakışan soğan çiçeği için soğan halkasının daha kolay ve daha güzel görünen hali demek de mümkün.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.