Çıtır tavuk bagetleri nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta çıtır tavuk bagetleri tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Çıtır tavuk  bagetleri nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta çıtır tavuk bagetleri tarifi, malzemeleri  ve yapılışı
Türkiye'nin en çok seyredilen yarışmalarından biri olarak yayınlanmaya devam eden Gelinim Mutfakta'nın yeni haftası başlıyor. Birbirinden iddialı yarışmacıların kozlarını paylaştığı zorlu maratonun ilk yemeği de belli oldu. Buna göre ilk gün hazırlanacak lezzet çıtır tavuk bagetleri olarak açıklandı. Aperatif seçimlerden biri olarak oldukça lezzetli bir seçim gelinleri bekliyor. Gelinim Mutfakta çtır tavuk bagetleri tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Demet Akalın'ın sunumuyla izleyenlerin karşısına çıkmaya devam eden ve yeni sezonunda da mutfaklarda lezzet fırtınası estiren Gelinim Mutftakta'da 154'üncü haftanın ilk günü başlıyor. Hamarat gelinlerin ve iddialı kayınvalidlerin rekabetinde çeyrek altın mücadelesinin ekranlara taşınacağı zorlu maratonun yemeği de belli oldu. Buna göre yarışmacılar çıtır tavuk bagetleri hazırlayarak birbirlerini geride bırakmaya çalışacak. İzleyiciler de ilgiyle takip ettikleri programda yapılacak bu tarifi sofralarına taşımak amacında. Peki, çıtır tavuk bagetleri nasıl yapılır? Gelinim Mutfkakta çıtır tavuk bagetleri tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 

Çıtır Tavuk Bagetleri Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk baget
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • Yarım şu bardağı un
  • 1 su bardağı galeta unu,
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay Kaşığı kırmızı toz biber
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • Yeterince sıvı yağ

Çıtır Tavuk Bagetleri


 

Çıtır Tavuk Bagetleri Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk bagetleri uygun bir tencereye yerleştirin. Üzerini hafif geçecek kadar su ekleyip birazda tuz ilave edin ve pişirin.
  2. Pişen tavukları çıkartın ve soğumaya alın. İsterseniz derilerini ayıklayın.
  3. Bir tabağa un, mısır unu, galeta ve bütün baharatlarını ekleyip karıştırın. Başka tabakta yumurta ve suyu çırpın.
  4. Soğuyan bagetleri önce yumurtaya sonra unlu karışıma bulayın. Bir tabağa alın üzerini kapatıp yarım saat buzdolabında bekletin.
  5. Bekleme süresinden sonra yine yumurtaya batırıp tekrar unlu karşıma bulayın.
  6. Kızdırılmış tavada altın sarısı rengini alana kadar kızartın. Tavuklar haşlanmış olduğu için içi çiğ kalma derdi yok. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.