‘Çukur' dizisi epilepsi hastalığına dikkat çekti

‘Çukur' dizisi epilepsi hastalığına dikkat çekti
Show TV’de ekrana gelen ‘Çukur’ dizisinin yayınlanan son bölümünde epilepsi hastalarının karşılaştıkları ön yargılara farkındalık yaratmak amacıyla önemli bir destek verilmiş oldu

Her pazartesi akşamı izleyicileri Show TV ekranına toplayan ve verdiği toplumsal mesajlarla da farkındalık sağlayan ‘Çukur dizisinin’ son bölümünde epilepsili bireylere destek verildi. “Epilepsiliyiz diye evlenemeyecek miyiz kardeşim, #EpilepsiİçinBak” ve “Çukur Evimiz Yamaç Babamız Son Bulsun Ön Yargılarımız #EpilepsiİçinBak” şeklindeki duvar yazıları izleyicilerin dikkatini çekti.

Türk Epilepsi ile Savaş Derneği, epilepsiyle ilgili toplumdaki ön yargıları yıkmak için beş yıldır Epilepsi İçin Bak Farkındalık Kampanyası’nı yürütüyor. Toplumun her kesiminde farkındalık oluşturmayı hedefleyen kampanya ile ülkemizdeki 1 milyon epilepsili bireyin ön yargılar nedeniyle evlenmekten çalışmaya kadar sosyal hayatın her alanında yaşadıkları zorluklarla ilgili bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor.

ÖNEMLİ SOSYAL MESAJLAR VERİLDİ

Dizinin yayınlanan son bölümünde, Akın Koçovalı ve epilepsi hastası Yasmin karakterinin düğünleri vardı. Türk Epilepsi ile Savaş Derneği’nden yapılan açıklamaya göre; “Ülkemizde her 5 kişiden 2’si yakınlarının epilepsili bir bireyle evlenmesini istemiyor. Oysa ki epilepsi hastaları evlenebilir ve isterlerse çocuk sahibi olabilirler. Çukur dizisinin verdiği sosyal mesajlar bu ön yargının kırılmasına yardımcı olacak.”

Türk Epilepsi İle Savaş Derneği herkesi, Epilepsi İçin Bak Instagram sayfasında yer alan #MorGözlük filtresini kullanarak kendi fotoğrafını çekip farkındalık mesajlarıyla birlikte #EpilepsiİçinBak ve #NeAlakasıVar etiketleriyle sosyal medya hesaplarında yayınlayarak farkındalığın bir parçası olmaya davet ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.