Doya Doya Moda Linet kimdir, evli mi, nereli? Hakkındaki bilgiler ve Instagram hesabı

Doya Doya Moda Linet kimdir, evli mi, nereli? Hakkındaki bilgiler ve Instagram hesabı
Yeni yıl coşkusunun yaşandığı Doya Doya Moda'nın bugünkü konuğu belli oldu. Güçlü sesi ve milyonlarca seveni ile birlikte adından söz ettirmeyi başaran Linet yarışmada 2021'i karşılayacak isim olarak izleyicilerin karşısına çıkacak. Güzel şarkıcı hakkında da araştırmalar başladı. Peki, Doya Doya Moda Linet kimdir, evli mi, nereli? Hakkındaki bilgiler ve Instagram hesabı haberimizde yer alıyor.

Talya Prodüksüyon yapımcılığında yoluna devam eden Doya Doya Moda'da 2020'nin son programı TV8 ekranlarındaki yerini alıyor. Birbirinden iddialı yarışmacıların kıyasıya mücadelesine sahne olacak günde final öncesi son bölüm yine izleyenleri ekran karşısına kilitleyecek. Puanlamaların, kombinlerin ve 7 güzel kadının arasındaki savaşın konuşulacağı bir gün daha eğlenceli anlar yaşatacak. Yılın son gününde ise konuk şarkıcı herkese müzik ziyafeti verecek. Güçlü sesi ile adını duyuran Linet birbirinden değerli eseleri seslendirecek. Güzel şarkıcı hakkında da araştırmalar başladı. Peki, Doya Doya Moda Linet kimdir, evli mi, nereli? Hakkındaki bilgiler ve Instagram hesabı haberimizde yer alıyor.


Linet kimdir?

Türk müziğindeki güçlü seslerden biri olarak hafızalarda yer edinen Linet Türkçe'nin yanısırta İbranice, Arapça ve İngilizce şarkılar da söylemektedir. Birçok eseri seslendirmiştir. Linet'in tam adı Linet Menashe'dir (Menaşi). 5 Mart 1975 tarihinde İsrail'de doğmuştur. Annesi bir döneme damga vuran ve Türk Sanat Müziği şarkıcılarından olan Bursalı Leyla Özgecan'dır. Babası ise Şumuel Menashe'dir. Müzik kariyerine küçük yaşta başlamıştır ve ilk albümünü 10 yaşında İsrail'de yapmıştır. Kariyer zirvelerinden birini 1993 tarihinde yaşamıştır. Eurovision Şarkı Yarışması'nın İsrail elemelerine Ani Ana eseriyle eleme turlarından katıldı. 1995'te ise Türk müziğine adım atmıştır. Yayınlanan albümüyle birlikte adını duyurmaya başlamıştır. 2003 yılında İsrail'de “Different Woman” adlı bir stüdyo albümüne imza atan sanatçı, aynı zamanda İsrail'de şekerci dükkânı açarak ticaret işine de atılmıştır. 2006 yılında Türkiye'ye dönme kararı alan Linet çeşitli mekanlarda sahne almaya başlamış, 2009 yılında da “Paylaşmak İstiyorum” adlı beşinci albümünü müzikseverlerin beğenisine sunmuştur.


 

Linet albümleri

Bugün Doya Doya Moda'nın konuğu olacak Linet'in 12 albümü bulunmaktadır. Türkçe ile birlikte İbranice ve İngilizce eserler e okuduğu albümleri milyonlara ulaşmıştır. Linet'in çıkarmış olduğu albümler aşağıda sıralanmıştır.

  • Birlikte Söyleyelim
  • Et Libi Koveş
  • Hayatın Çiçeği, Anne / פרח החיים,אמא
  • Kalbimin Sahibi Sen
  • Linet (albüm)
  • Linet'in müzik kutusu
  • Ölümsüz Aşk (Linet albümü)
  • Para Para / כסף הכסף
  • Paylaşmak İstiyorum
  • Yorum Farkı (albüm)
  • Yorum Farkı II (albüm)
  • אישה אחרת / Different Woman

linet


 

Linet Instagram hesabı

2020'nin son bölümünde izleyenleri ve stüdyodakileri müziğe doyuracak olan Linet'in kendisine ait onaylı bir Instagram hesabı vardır. Burada hem profesyonel hem de gündelik paylaşımlar yapmaktadır. 300 bin civarında takipçisi bulunmaktadır. @linetmenashe profilinden takip edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.