Doya Doya Moda Özlem Kaymaz kimdir? Kaç yaşında, nereli evli mi

Doya Doya Moda Özlem Kaymaz kimdir? Kaç yaşında, nereli evli mi
Televizyon ekranlarında yayınlanan bölümleriyle izleyenleri mest eden Doya Doya Moda'da bir hafta daha sona eriyor. Birbirinden iddialı yarışmacıların kıyasıya mücadelesinde artık son puanlar verilecek ve bir kolye sahibi ile elenen günü sonlandıracak. Konuk jüri üyesi olarak da Özlem Kaymaz villaya gelecek. Kendisi hakkındaki arştırmalar da başladı. Peki, Doya Doya Moda Özlem Kaymaz kimdir? Kaç yaşında, nereli evli mi? İşte detaylar...

Seray Sever, Gülşah Saraçoğlu ve Uğurkan Erez'in jüri üyeliklerini üstlendiği Doya Doya Moda'da hafta tamamlanıyor. Pazartesiden bu yana süren heyecanda bugün bir yarışmacı kolye sahibi olacak. Bir diğeri de elenerek yarışmaya veda edecek. Konuk jüri üyelerin de programa davetli olarak gelmeye devam ettiği günde bugün sıra Özlem Kaymaz'da. Güzel isim puanları ve yorumlarıyla yeni bölüme damga vuracak. Peki, Doya Doya Moda Özlem Kaymaz kimdir? Kaç yaşında, nereli, oynadığı diziler ve filmler haberimizde yer alıyor.


Doya Doya Moda Özlem Kaymaz kimdir?

Özlem Kaymaz, 1974 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Bahariye İlkokulu’nda öğrenim hayatına başladı. 1984-1987 yılları arasında Galatasaray Spor Kulübü’nde Milli Yüzücü olarak sayısız Türkiye rekoru ve şampiyonluklarına imza attı. Henüz 14 yaşındayken Marie Claire dergisinin kapağına çıkan ilk Türk kızı oldu.

1989-1991 yıllarında İstanbul Yelken Kulübü'nde Milli Windsurf'çü olarak spor hayatındaki başarılarına devam eden Özlem Kaymaz, 1990 yılında gerçekleşen Dünya Windsurf Şampiyonası'na giden ilk Türk kadın sporcu unvanına sahip oldu.

Profesyonel spor hayatını sonlandırdıktan sonra yakın çevresinin de yönlendirmesiyle Miss Turkey' Türkiye Güzellik Kraliçesi Yarışması'na katıldı ve 992 Türkiye 1. Güzeli seçildi ve ardından Türkiye'yi Miss World Dünya Güzellik Yarışması'nda temsil etti.

özlem kaymaz

18 yaşındayken Türkiye Güzeli olarak taç giyen Özlem Kaymaz, o dönem ‘İtalyan Liseli’, ‘Sörfçü Türkiye Güzeli’ olarak hafızalara kazındı. 90'lı yıllarda Top Model olan Özlem Kaymaz, yurtdışında düzenlenen uluslararası defilelerde ve ülke içinde podyumlarda yer aldı.

1997 yılında evlenen Özlem Kaymaz, eşinin memleketi Hollanda’da yaşamaya başladı. 15 sene sonra 3 çocuğuyla ülkesine temelli dönüş yaptı.

Yurt dışında kaldığı yıllar boyunca çocuklarını yetiştirmenin yanında kendine de yatırım yapan Özlem Kaymaz nager sendromlu oğlunun da etkisiyle çocuk sağlığı, psikolojisi ve gelişimi, pedagoji, sağlıklı yaşam, sanat tarihi ve dünya mutfağı alanlarında kendini geliştirdi.

özlem kaymaz

2007-2009 yılları arasında oğlunun ameliyatları için New York’da yaşayan Özlem Kaymaz, Daniel’in hikayesinin benzer sendromlarla dünyaya gelen çocuklara ve ailelerine rehber olması için çalışmalar yapmaya devam ederken hemcinslerine 'daha iyi bir ben' sloganıyla destek veriyor.

15 yıl sonra Türkiye'ye kesin dönüş yapan Özlem Kaymaz 2015 genel seçimlerde CHP'den milletvekili adayı oldu. 1992 yılında Türkiye Güzeli seçilen Özlem Kaymaz'ın kızı Tara Madelein De Vries, 2018 Miss Turkey yarışmasına katıldı. Annesinin izinden giden Tara Madelein De Vries, yarışmadan ikincilikle ayrıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.