Evhamlı çatlak kurabiye nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta evhamlı çatlak kurabiye tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Evhamlı çatlak kurabiye nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta evhamlı çatlak kurabiye tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'de yayınlanan bölümleri ile izleyenleri ekran karşısına kilitleyen Gelinim Mutfakta'da bir haftanın daha sonuna gelindi. Dört gün boyunca yemek yapan gelinler bugün ise bir kurabiye ile jüri karşısına çıkacak. Her anı lezzet kokan programda hazırlanacak hafta finali tarifi ise evhamlı çatlak kurabiye oldu. Peki, Evhamlı çatlak kurabiye nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta evhamlı çatlak kurabiye tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Demet Akalın'ın sunumuyla büyük bir heyecana sahne olan Gelinim Mutfakta'nın 152. haftası tamamlanıyor. Pazartesiden bu yana devam eden zorlu maratonda yemeklerini hazırlayan gelinler bugün ise kendilerine ayrılan sürede bir hamur işi ile puanlarını alacak. Ağızda dağılan, genellikle pastanelerde gördüğümüz ve lezzetli bir tarif izleyicileri bekliyor. Hatta yarışmada açıklandıktan sonra sofrala taşınması konusunda yüksek beklentiler var. Görüntüsüyle de fark yaratan evhamlı çatlak kurabiye hem haftanın birincisini hem de altın bileziklerin sahibini belirleyecek. Peki, Evhamlı çatlak kurabiye nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta evhamlı çatlak kurabiye tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor. Bu arada evhamlı çatlak kurabiye pek çok çeşitte yapılabiliyor. Fıstıklı, fındıklı, çikolatalı... Nasıl arzu ederseniz hazırlayabilirsiniz.


 

EVHAMLI ÇATLAK KURABİYE MALZEMELERİ

  • 300 gram Antep fıstığı tozu 

  • 200 gram toz şeker 

  • 160 gram hindistan cevizi tozu 

  • 3 adet yumurtanın akı

  • Bulamak için: Pudra şekeri 

EVHAMLI ÇATLAK KURABİYE

EVHAMLI ÇATLAK KURABİYE
 


 

EVHAMLI ÇATLAK KURABİYE YAPILIŞI

  • Toz şeker ve yumurta akı bir kaseye konur, çırpılır.
  • Beyazlaşınca hindistan cevizi ve fıstık ilave edilir, hamur yapılır. 1 saat buzdolabında üzerine kapak konarak bekletilir.
  • Geniş bir kaba veya tepsiye bol pudra şekeri serpilir. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde toplar yapılır.
  • Yuvarlanan toplar tepsiye konur, sallanır ve üzerlerinin pudra şekeri ile kaplanması sağlanır.
  • Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye aralıklı sıralanır. Önceden 150 dereceye ısıtılan fırında 15-17 dakika kadar pişirilir.
  • Çok pişirirseniz sertleşir. Damgalanmış gibi görünür. Üzerine yine pudra şekeri elenir.
  • Afiyet olsun!

  •  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.