Faruk Aydın: Fahrettin Koca'nın açıklamaları rehavet olarak algılanabilir

Faruk Aydın: Fahrettin Koca'nın açıklamaları rehavet olarak algılanabilir
Flash TV'de yayınlanan Gülgün Feyman ile Beni İkna Et programında Gülgün Feyman'ın konuğu olan DAMGA Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert, Omikron varyantını değerlendirerek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamaları hakkında yorumlarda bulundu ve rehavet eleştirisinde bulundu. KTÜ Öğretin Üyesi Prof. Dr. Faruk Aydın da Mehmet Mert'in rehavet vurgusunu değerlendirerek son durumu değerlendirdi.

Mert, Bilim Kurulu'nun aldığı kararları ve Koca'nın açıklamaları hakkında rehavet yaratabileceğini söyleyerek; "Pandemiden bu yana geriden takip ediyoruz sanki. En başta seviniyorduk yok diye ama şimdi durum farklı. Birbirleri ile bir arada yaşayan ve teması, kaynaşmayı seven ülkelerde bunun bedelini ödediler. Sürü bağışıklığı ise bu anlatılmalı. Benim Sağlık Bakanım bir gece Youtube kanalından "Temaslıları karantinaya almayacağız. Sadece sempton olanlara ilgi gösterilecek, test yapılacak" dememeli. Uzun uzadıya anlatılmalı. Biz kontrol sağlıyoruz, yetişkin insanlarız ama öğrenciler okullara gidiyor. İnsanlar farklı kişilerin emri altında çalışıyor. İş yerlerine gidiyorlar. Bu açıklamalar rehavet getirebilir" ifadelerini kullandı.


'Vatandaş korkutulmamalı'

Pandemideki son durumu değerlendirmek üzere yayına bağlanan KTÜ Öğretin Üyesi Prof. Dr. Faruk Aydın da Mehmet Mert'in rehavet vurgusu hakkında "Dünyada 2 yılı bulan bir süreç var. 22 aydır uğraşıyoruz. Virüsü tanıdık. Çok hızlı korunmaya başladık. İnsanlara bulaşabileceğini öngördük ama başarılı olamadık. Varyantlar önümüze geçti. Aşıların etkinliği de bu sebeple azaldı. Omikron farklı bir noktaya taşındı. Topluma hızlıca aşılarınızı yapın dedik. Hatırlatma aşılarında hala başarılı değiliz. Omikron hızla yayılıyor. Sağlık Bakanı'nın açıklamalarının rehavete yönelik olarak algılanması yüksek. Maske ve aşı konusundaki duyarlılık düşmüş durumda. Çok haklısınız. Bakan Koca Twitter'da ise maske, mesafe ve aşı konusunda vurgu yapıyor buna seviniyoruz ancak ekranda da bunu görmek istiyoruz. İnsanlara kanıtlarla anlatılmasını bekliyoruz. Vatandaşları korkutmamalıyız. Kapalı ve havasız ortamda virüs çok kolay bulaşabiliyor." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.