Fatih Sultan Mehmet: Yeni Çağ filmi ne zaman çekildi, oyuncu kadrosu

Fatih Sultan Mehmet: Yeni Çağ filmi ne zaman çekildi, oyuncu kadrosu
29 Mayıs Pazartesi akşamı Atv ekranlarında izleyici ile buluşan Fatih Sultan Mehmet: Yeni Çağ filmi büyük merak konusu oldu.

Cansev Temuçin - 29 Mayıs 2023 Pazartesi günü, İstanbul’un Fethi’nin 570. yılı kutlandı. Atv ekranlarında ise bugünün anlamına özel bir film ekranlara geldi. Fatih Sultan Mehmet: Yeni Çağ adını taşıyan filmi izleyenler, yapımla ilgili tüm detayları araştırmaya başladı. Peki Fatih Sultan Mehmet: Yeni Çağ filminde kimler oynuyor, nerede, ne zaman çekildi? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları…

Fatih Sultan Mehmet: Yeni Çağ filminin yönetmen koltuğunda Ekrem Arslan oturuyor. 2023 yılında çekimleri gerçekleştirilen film, Atv izleyicileri ile ilk olarak İstanbul’un Fethi olan 29 Mayıs tarihinde buluşuyor. Biyografi ve tarih konulu 120 dakikalık yapımın başrollerinde ise Can Sipahi, Emin Gürsoy ve Bülent Alkış gibi isimler yer alıyor.

Fatih Sultan Mehmet: Yeni Çağ filminin konusu

Tarihi öğeleri dikkat çeken fimde, İstanbul’un fethi bir satranç masasında ele alınıyor. Aşık Paşazade, fethi Fatih’in torunlarına anlatıyor ve hikaye görselleştiriliyor. İstanbul’un fethini izleyeceğimiz film, aynı zamanda Fatih’in zekasına, bilgisine, entelektüel kişiliğine ve şairliğine odaklanıyor.

Filmin tanıtımını içeren satırlarda ise şu ifadeler yer alıyor: "İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur." 29 Mayıs 1453... O gün, Peygamber Efendimizin Hadis-i şerifi gerçekleşecek, Osman Gazi'nin rüyası hayat bulacaktı… Aşılmaz denilen surları aşacak o büyük komutan 21 yaşında bir çağı bitirip, yeni bir çağ başlattı... Dünya tarihi o gün Fatih Sultan Mehmet ile sonsuza dek değişti...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.