Gelinim Mutfakta baklalı yaprak dolma tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 27 Ocak Çarşamba

Gelinim Mutfakta baklalı yaprak dolma tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 27 Ocak Çarşamba
Kanal D ekranlarında yayınlanan bölümleri ile izleyenlerin karşısına çıkmaya devam eden Gelinim Mutfakta'da yeni haftanın üçüncü günü başlıyor. Birbirinden iddialı gelin ve kayınvalidelerin altın mücadelesi vereceği bölümde yemek de belli oldu. Buna göre gelinler baklalı yaprak dolma ile altın kazanabilmek adına kolları sıvayacak. Gelinim Mutfakta baklalı yaprak dolma tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Seda Sayan'ın sunumuyla ekranlarda lezzet savaşını sürdüren Gelinim Mutfakta'nın üçüncü bölümü izleyicilerin karşısına çıkıyor. Gelin ve kayınvalidelerin bugünden itibaren başlayan yeni haftadaki yarışında üçüncü yemek belli oldu. Gelinler bugün baklalı yaprak dolma ile birlikte jürinin karşısına çıkacak. Kayınvalideler ve Seda Sayan'ın vereceği puanlar günün kaderini belirleyecek. Gelinim Mutfakta baklalı yaprak dolma tarifi, yapılışı ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

Baklalı yaprak dolma malzemeleri

200 gr. yoğurt

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı domates salçası

3 diş sarımak

1 tatlı kaşığı kekik

162 gr (3/4 su bardağı) zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kimyon

birkaç dal maydanoz

1 tatlı kaşığı karabiber

850 ml. kaynamış su(4 su bardağı)

250 gr. iç bakla

1 tatlı kaşığı pul biber

500 gr fırınlanmış etli kaburga

1 yemek kaşığı biber salçası

3 orta boy kuru soğan

250 gr. çekilmiş yarma

baklalı yaprak dolma


Baklalı yaprak dolma yapılışı

Yapraklar taze ise 5 dakika haşlarız,salamura ise 3 saat önceden ılık suda bekletiriz (tuzdan arınsın).

Yaprakların sap kısmı temizlenip elimizin iç kısmına serilir ve yaprağın sağ-sol kısımları içe katlanır uca doğru sarılır.

Geniş bir kap içerisine yarma,bakla,baharatları,maydanozu,tuz,doğranmış soğanları ilave ederek karıştırılarak dolma içi hazırlanır.

Servis tabağına aldığımız dolma ve kaburga etinin üzerine sarımsaklı yoğurt döker sıcak servis ederiz. AFİYET OLSUN

Tencerenin tabanına kaburgalar dizilir, üzerine yaprak sarmaları sırasıyla dizilir en üstüne salçalı yağlı sıcak su yapılıp dolmaların üzerine çıkacak kadar tencereye ilave edilir ve üzerine yapraklar serilip kapağını kapatırız kısık ateşte kaynatılır.

soğanları ince ince kıyarız.

Baklalar kabuklu ise akşamdan ıslatırız,kabukları kolay temizleriz.temiz baklaları bir saat önceden ıslatatırız.

Sarımsakları havanda döver, yoğurta katarız.

Maydanozları ince doğrarız.

Geniş bir kap içerisine yarma,bakla,baharatları,maydanozu,tuz,doğranmış soğanları ve sıvı yağı ilave ederek karıştırılarak dolma içi hazırlanır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.