Gelinim Mutfakta çikolatalı ve çilekli kurabiye tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta çikolatalı ve çilekli kurabiye tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Türkiye'nin en çok seyredilen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da 145'inci hafta sona eriyor. Birbirinden iddialı yarışmacıların kozlarını paylaşacağı günde hazırlanacak olan tatlı da belirlendi. Çikolatalı ve çilekli kurabiye ile müadele verecek gelinlerin ardından kayınvalideler ve Seda Sayan güne nokta koyacak. İzleyiciler de araştırmalarına başladı. Çikolatalı ve çilekli kurabiye nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta çikolatalı ve çilekli kurabiye tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıy

Birbirinden iddialı gelin ve kayınvalidelerin kıyasıya mücadele ettiği Gelinim Mutfakta'da kıyasıya bir gün daha başlıyor. Dört takım arasındaki amansız mücadelenin son gnünde yine herkes ekran karşısına kilitlenecek ve çeyrek altının yanı sıra beş bilezği kazanan gelinin kim olduğunu heyecanla takip edecek. Bu kritik günde gelinler çikolatalı ve çilekli kurabiye hazırlayacak. Kayınvalideler ise puanlarını verecek. Son sözü ise Seda Sayan söyleyecek. Günün yemeği hakkında da araştırmalar yapılıyor ve sofralara konmak isteniyor. Gelinim Mutfakta çikolatalı ve çilekli kurabiye tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor. Afiyet olsun. İyi seyiler dileriz.


Çikolatalı ve çilekli kurabiye malzemeleri

  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1/3 paket stevia
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un(+ 3/4 su bardağı kadar daha)
  • 3/4 su bardağı çilek(doğranmış)
  • 1/3 su bardağı bitter çikolata(doğranmış)

Çikolatalı ve çilekli kurabiye
 


 

Çikolatalı ve çilekli kurabiye yapılışı

  1. Tüm sıvı malzemeleri ve kullandığınız tatlandırıcı çeşidini iyice çırpın.

  2. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin, iyice bütünleştirin.

  3. Sırayla çilek ve çikolata parçalarını ekleyip, hamur içine eşit dağılacak şekilde nazikçe karıştırın.

  4. Hamurdan pinpon topu boyutlarında parçalar alıp yuvarlayın, hiç üzerilerine bastırmadan, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

  5. Üstleri hafifçe kızarana kadar 15-20 dakika, 180 derecelik fırında pişirin.

  6. Soğuyunca hemen dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.