Gelinim Mutfakta dilber pastası tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta dilber pastası tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Türkiye'nin en çok seyredilen programlarından biri olan Gelinim Mutfakta'da yeni haftanın sonuna gelindi. Beş gün boyunca hünerlerini sergileyen gelin ve kayınvalidelerin amanız rekabetine sahne olan programda bugün hazırlanacak tatlı da belli oldu. Haftaya nokta koyacak lezzet dilber pastası olarak açıklandı. Peki, dilber pastası nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta dilber pastası tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Ezgi Sertel'in sunumu ile izleyenlerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir haftanın daha son günü. Pazartesi günü başlayan mücadelede 4 çeyrek altın verildi. Bugün de beş altın bileziğin sahibi olacak. Gelinler yaptıkları yemeklerin ardından bugün tatlılarla birlikte kayınvalidelerin karşısına çıkacak. Ardından da kazanan açıklanacak. Dört bölümdür yemek hazırlayan gelinler bugün ise dilber pastası ile altın rekabetine girecek. Peki, dilber pastası nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta dilber pastası malzemeleri, tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.


 

Dilber pastası malzemeleri

4 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrı ayrı )
1 su bardağı + 1 yk şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 – 1,5 su bardağı un


Kreması için:
2 paket pasta dolgu kreması
5 çay bardağı süt

Arası için :
Muz ya da arzu edilen meyva


Üzeri için :
Şeker Hamuru


dilber pastası

Dilber pastası yapılışı

Yumurtanın beyazını kar gibi olana kadar mikserle çırptıktan sonra üzerine şeker ilave edip, şekeri eriyene kadar karıştırıyoruz. Ardından süt, sıvı yağ ve yumurta sarılarını da ekleyip, sadece karışacak kadar, hamurun sönmemesine dikkat ederek unu ilave ediyoruz. 26 cm kelepçeli kalıbımızı yağlayarak karışımı döküp 170 C de kapağını ilk yarım saat açmadan pişiriyoruz. Pişen kekimizi şekerli süt ile ıslatıp 2 paket dolgu kremasını 5 çay bardağı süt ile hazırlıyoruz. Pastamızın Aralarına ve üzerine sürdükten sonra içine arzu edilen meyveleri dizip, şeker hamurumuzla kaplıyoruz. Süsledikten sonra, tercihe göre 4-5 saat bekletip afiyetle yiyoruz..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.