Gelinim Mutfakta etli sultan kebabı tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta etli sultan kebabı tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Türkiye'nin en çok seyredilen yarışmalarından biri olarak yayın hayatına devam eden Gelinim Mutfakta'da rekabet bugün de sürüyor. Birbirinden iddialı yarışmacıların kendilerine verilen malzemelerle belirlenen sürede hazırlayacakları yeni lezzet evlere taşınmak üzere araştırılıyor. Bugünün yemeği ise etli sultan kebabı oldu. Gelinim Mutfakta etli sultan kebabı tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer almaktadır.

Nursel Ergin'in sunuculuk koltuğuna oturarak ekranlarda boy gösterdiği Gelinim Mutfakta'da haftanın üçüncü bölümü yayınlanıyor. Bu haftanın lezzetlerinin üçüncüsü etli sultan kebabı olarak belirlendi. Peki, etli sultan kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta etli sultan kebabı tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor. Sizler de yorumlarınızı yazabilirsiniz.



Etli sultan kebabı malzemeleri

  • 1 kilo kuşbaşı et
  • 1 soğan
  • 1 adet patlıcan
  • 2 su bardağı konserve bezelye
  • 1 kaşık salça
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • Toz kırmızı biber
  • 2 tane defne yaprağı

Sarmak için;

  • 2-3 adet yufka

Başamel sos için;

  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

En son fırınlarken;

  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi


etli sultan kebabı

Etli sultan kebabı yapılışı

  1. Kuşbaşı etler soğuk suda yıkanır, süzgece koyulur.
  2. Bir yemek kaşığı tereyağı dökme demir tencerede (normal tencerelerde de olur fakat et daha geç pişer) eritilir. Etler ve defne yaprakları eklenir. Kapak kapalı, arada karıştırılarak orta ateşte etler kendi sularını çekene kadar pişirilir.
  3. Suyunu çeken etlerle aynı hizada olacak şekilde su eklenir ve bu suyun da çekmesi beklenir, yine kapak kapalıdır ve arada karıştırılır.
  4. Küçük doğranmış bir soğan ve iki yemek kaşığı zeytinyağı etlere eklenir. Soğan pembeleşince baharatlar, salça ve tuz eklenip karıştırılır.
  5. Haşlanmış bezelye ve kuşbaşından biraz küçük doğranmış ve kızartılmış patlıcan eklenip karıştırılır. Hazırlanan bu iç ocaktan alınır.
  6. Başamel sos hazırlanır.
  7. Her bir yufka dörde bölünür, bölünen her bir parça kaseye serilir ve uçlardan koparılan yufkalar dibe serilir. Harç eklenir, yufka kapatılır.
  8. Kase yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ters kapatılır. Ben çorba kasesi kullandım ve üç kaşık tepeleme malzeme koydum her porsiyon için. Oldukça doyurucu oldu ve dokuz adet çıktı. Daha küçük kaseler ile daha fazla sayıda porsiyonlar hazırlanabilir.
  9. Yufkalı içler tepsiye dizilince üzerlerine başamel sos ikişer üçer kaşık paylaştırılır ve 190 derecede fırınlanır. Beşamel soslar kabarıp hafif renk alınca kaşar eklenir ve on dakika kadar daha fırınlanan sultan kebabı pişmiş olur:)
  10. Yanında patates graten ve öncesinde ezogelin çorba öneriyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.