Gelinim Mutfakta gelin pastası tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta gelin pastası tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Televizyon ekranlarının sevilerek izlenen yarışması Gelinim Mutfakta'da bir hafta sonu daha geldi ve yarışmacılar tatlı ile birincilik mücadelesi verecek. Bu hafta hazırlanacak olan tatlı ise gelin pastası oldu. Gelinim Mutfakta gelin pastası tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Pazartesi günü başlayan heyecanıyla yepyeni bir hafta ile daha izleyicilerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta'da son bölüm bugün yayınlanacak. Birbirinden lezzetli ve heyecanlı anlarıyla sevenleri ekran başına kilitleyen yarışmada artık final günü geldi ve yemek değil tatlı yapılacak. Gelinlerden bugün istenen tatlı ise gelin pastası oldu. Damak tadına hitap eden ve çok da tercih edilen bu tatlı ile ilgili bilgiler de araştırılarak öğrenilmek isteniyor. Gelinim Mutfakta gelin pastası tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 

Gelin pastası malzemeleri

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


Islatmak için:
1,5 su bardağı soğuk süt

 

Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2,5 yemek kaşığı nişasta
1 paket krem şanti


Üzeri için:
3-4 yemek kaşığıhindistan cevizi
50 gram fındık içi


gelin pastası


Gelin pastası yapılışı

  1. Kekini hazırlamak için; derin bir kaba yumurtaları kırın ve üstüne toz şekeri ilave edin. Köpük kıvamına gelene dek, bir mikser yardımıyla yaklaşık 4-5 dakika boyunca çırpın.

  2. Ardından bu karışıma un, kabartma tozu ve toz vanilini de ilave edip, mikserle 3 dakika daha çırpın.

  3. Hazırladığınız kek karışımını sadece dibini yağladığınız kare, ısıya dayanıklı bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın. Pişme sırasında ara ara kontrol etmeyi unutmayın.

  4. Kekiniz piştikten sonra fırından çıkartın ve tamamen soğuması için bir kenara kaldırın.

  5. Kek tamamen soğuduktan sonra üstüne sütü dökün ve sütün hepsini çekmesi için yaklaşık 20 dakika kadar bir kenarda bekletin.

  6. Muhallebisi için; süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye alın ve bir tel çırpıcı yardımıyla güzelce çırpın.

  7. Ocağın altını açın ve sürekli karıştırarak kaynayana dek pişirin. Kaynamaya başlayıp, boza gibi yoğun bir kıvam aldığında altını kapatın.

  8. Muhallebi biraz ılıklaştıktan sonra içersine toz krem şantiyi katın ve bir mikser yardımıyla yaklaşık 3-4 dakika boyunca çırpın.

  9. Sütü içerisine tamamen çekmiş olan kekinizin üstüne muhallebiyi güzelce yayın ve üstünü streç filmle kaplayıp bir gece buzdolabında bekletin.

  10. Ertesi gün üstünü bolca hindistan ceviziyle kaplayın. Dilimleyin ve kırık fındıkla süsleyerek servis edin.


Gelin pastası püf noktaları

Kekinizin daha iyi kabarması için, yumurta ve şekeri köpük kıvamına gelene dek güzelce çırpmayı ve kek kalıbınızın kenarlarını yağlamamayı unutmayın. Kek kalıbının kenarlarını yağlarsanız, kekiniz pişerken kenarlara tutunamayacağından ortası kabarık ancak kenarları basık olabilir. Kenarlarını yağlamadığınızda kek hamuru kabarırken kenarlara tutunur ve daha eşit şekilde kabarmış bir kek elde etmiş olursunuz. Üst süslemesi için, kırık fındık yerine toz antep fıstığı da kullanabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.