Gelinim Mutfakta glazürlü limonlu haşhaşlı kek tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta glazürlü limonlu haşhaşlı kek tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'nin sevilerek izlenen yemek yarışması Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir haftanın daha sonuna geliniyor. 2020'nin son haftası kadar yeni senenin de ilk bölümü olmasıyla izleyicileri ekran karşısına çeken programda yapılacak tatlı da belli oldu. Buna göre gelinler jüri karşısına glazürlü limonlu haşhaşlı kek ile çıkacak. Gelinim Mutfakta glazürlü limonlu haşhaşlı kek tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Onur Büyüktopçu'nun son kez ekranlarda yer alacağı Gelinim Mutfakta'nın hafta finali başlıyor. Birbirinden iddialı gelin ve kayınvalidelerin son kez hünerlerini sergileyeceği günde verilecek puan savaşı nefes kesecek ve ilgiyle izlenecek. Yarışmacılar dört gün boyunca yaptıkları yemeklerin ardından cumaları tatlı hazırlayarak hoş bir tat bırakarak haftayı kapatıyor. Bugünün tatlısı ise glazürlü limonlu haşhaşlı kek olarak belirlendi. Ev hanımları da söz konusu tatlı hakkında araştırmalara başladı. Gelinim Mutfakta glazürlü limonlu haşhaşlı kek tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


Glazürlü limonlu haşhaşlı kek malzemeleri

Oda sıcaklığında 4 iri boy yumurta
250 gr rondodan geçirilerek toz haline getirilmiş toz şekeri
230 gr oda sıcaklığında tereyağı
225 ml oda sıcaklığında süt
1 limon kabuğu rendesi
375 gr kekun veya 375 gr un ve 1 paket kabartma tozu
70 gr haşhaş

Limonlu glazür için

240 gr pudra şekeri
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1,5-2 çorba kaşığı limon suyu


Glazürlü limonlu haşhaşlı kek



Glazürlü limonlu haşhaşlı kek malzemeleri

Öncelikle fırınımız 160 dereye getirip ısıtıyoruz.
Yumurtalar mikserde iyice çırpılır ve şeker azar azar ilave edilerek, mikserle 15-20 dk kadar çırpılır. Şekerin yumurta içinde erimesi gerekiyor.

Yumurtalı karışıma, yumuşamış tereyağı ilave edilir ve mikserle iyice çırpılarak malzemelerin birbirine iyice karışması sağlanır. 1 limon kabuğunun rendesi de ilave edilir.
Normal un kullanılacaksa, kabartma tozu ile iyice harmanlanır ve mümkünse 2-3 kez elenir. Bu kekin daha iyi kabarmasını sağlıyorMikserin hamur ayağı takılır ve devri düşürülür, süt ve un, 1 kaşık un, 1 kaşık süt şeklinde yumurtalı karışıma eklenir ve devamlı düşük devirde karıştırılır. Süt ve unun tamamı hamura eklendikten sonra, en son olarak haşhaş eklenir. Büyük boy kek kalıbımız yağlanır ve kek kalıba boşaltılır. Üzeri düzleştirilir ve sıcak fırına konur. 1 saat 160 derece sıcaklıkta pişiriyoruz.

Limonlu Glazürün Yapılışı

Limonlu glazür için verilen tüm malzemeler derince bir kapta çatalla yada mikserle, iyice karışana kadar çırpılır. Koyu kıvamlı bir sos olacak. Ve bu sos kekin üzerine, kek ılındıktan sonra dökülür. Glazür kekin üstünde donuncaya kadar beklenir.

Kaynak: http://leziztarifler.blogspot.com/2006/11/hahali-kek.html

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.