Gelinim Mutfakta kabak çiçeği dolması tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta kabak çiçeği dolması tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'nin sevilerek izlenen yarışması Gelinim Mutfakta'da hafta ortası heyecanı başlıyor. Kayınvalidelerin mutfağa gireceği günde hazırlanacak yemek de belirlendi. Buna göre fragmanda kabak dolması yapılacak. Birincilik mücadelesinin hız kesmediği yarışmada çeyrek altın için kollar sıvanacak. Gelinim Mutfakta kabak çiçeği dolması tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Ekranların en lezzetli ve en eğlenceli yarışmalarından biri olarak yayın hayatına devam eden Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir gün daha başlıyor. Hafta ortasında verilecek çeyrek altın mücadelesinde bugün kayınvalideler mutfağa girerek birincilik için kolları sıvayacak. Seda Sayan'ın sunumuyla daha da renki bir hal alan programda günün yemeği de belli oldu. Bugün kayınvalideler kabak çiçeği dolması hazırlayacak. Gelinim Mutfakta kabak çiçeği dolması tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


Gelinim Mutfakta kabak çiçeği dolması malzemeleri

-30 adet kabak çiçeği 
-2 adet orta boy kuru soğan 
-1 çay bardağı zeytinyağı 
-1 adet orta boy domates
-1,5 su bardağı pirinç 
-1/2 su bardağı sıcak su 
-1/4 demet dereotu 
-1 tatlı kaşığı kuru nane 
-1 çay kaşığı tuz


Gelinim Mutfakta kabak çiçeği dolması yapılışı

-Kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Ortadan ikiye kesip uç kısımlarını aldığınız domatesleri rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Dereotu yapraklarını incecik kıyın.
-Tek tek topladığınız ya da semt pazarlarından satın aldığınız kabak çiçeklerinin uç kısımlarında bulunan yeşil kısımları tek tek çıkartın.
-Çiçeklerin içinde bulunan sarı kısımları dikkatli bir şekilde alın. Yapraklara zarar vermemeye dikkat edin.
-Zeytinyağının yarısını geniş bir tencerede ısıtın. Kuru soğanları dirilikleri gidene kadar kavurun. 
-Pirinçleri yıkayıp fazla sularını süzdükten sonra tencereye alın, şeffaf bir görünüm kazanana kadar soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin.
-Rendelenmiş domatesi katıp karıştırın. Taze çekilmiş tane karabiber, tuz, kuru nane ve sıcak su ilavesiyle kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 
-Demlenmesi ve soğuması için kısa süre dinlendirip kıyılmış dereotuyla harmanlayın.
-Hazırladığınız dolma harcından azar azar alıp çiçeklerin iç kısımlarını doldurun. Çiçekleri, üst kısımlarından içe doğru katlayıp katlama yeri altta kalacak şekilde tencereye yerleştirin.
-Kalan zeytinyağını üzerlerine gezdirip dolmaların yarısına gelecek kadar ılık su ekleyin. 
-Ağırlık yapması için; bir kapak kapatıp kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede, kontrollü bir şekilde pişmeye bırakın.
-Arzuya göre limon dilimleri eşliğinde ılık ya da soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.